Măştile care ucid

Robin Williams a fost un actor incredibil de talentat, un comediant de o inteligenţă sclipitoare, dar, cel mai important, a fost un om de o sensibilitate profundă.

Robin Williams a murit, s-a sinucis. Şi-a luat singur viaţa. A dat la o parte cel mai important dar pe care l-a primit. Tragicul eveniment a avut loc după o perioadă plină de dificultăţi: dependenţa de alcool şi droguri, apoi depresia.

Robin Williams era un om apreciat, cu o carieră de invidiat, era bogat, era faimos, era celebru. Cu toate astea el s-a sinucis: căzuse într-o depresie severă. Toată mass-media e plină de clişee: „O să ne amintim cum ne făcea să zâmbim”; „Este acum în rai, glumeşte cu îngerii”…

Robin Williams purta o mască – masca actorului Robin Williams. Toată lumea privea la masca asta. Sub masca asta murea încet-încet omul, sensibilul şi profundul Robin Williams. Suntem sfătuiţi să ni-l amintim pe cel care ne făcea să zâmbim şi nu pe cel care s-a sinucis. Cu alte cuvinte: Lăsaţi omul să se ducă, priviţi-i masca!

Când unul din cei mai talentaţi şi mai profunzi comedianţi care au existat vreodată, plin de succes, bogat, celebru ajunge să cadă în depresie şi se sinucide – e timpul să înţelegem, chiar dacă nu vrem, că viaţa celor care s­-au îndepărtat de Dumnezeu „este o mare prostie”.

E timpul să înţelegem că sufletul nu poate trăi sub mască prea mult timp, se sufocă. E timpul să înţelegem că, la un moment dat, viaţa are să bată în masă şi are să zică „termină cu prostiile, să trecem la lucruri serioase”.

E timpul să înţelegem că, în lumea de astăzi, divertismentele facile, falsa fericire consumeristă, imitarea obsesivă a unor modele setate să se autodistrugă, evitarea oricărei responsabilităţi vizavi de propriul destin, de propria viaţă, nu sunt în fond decât „armede  autodistrugere” – aşa cum s­-a numit ultimul turneu al lui Robin Williams, comentează FrontPress.ro.


Sursa: Revista Lumea


Citiţi şi:

Whitney Houston – o dispariţie ritualică în cadrul industriei muzicale

Depresia: cauze, criterii de evaluare şi remedii recomandate din perspectiva medicinii naturiste şi a practicii YOGA


yogaesoteric
1 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More