14 modalități neobișnuite pentru eliminarea stresului, recomandate de psihologi

Iată câteva recomandări din partea unui psiholog, care te vor ajuta să înveți să-ți controlezi stresul, dar și să scapi de boli și chiar să încetinești procesul de îmbătrânire a organismului.

Gândurile o iau razna, e imposibil să te concentrezi, ai o senzație neplăcută, dusă până la panică – iată simptomele tipice ale stresului, care ne detașează de la starea normală.

Ce să faci? Să înveți să-ți controlezi stresul, întrucât asta nu doar că te va ajuta să revii la forma bună, dar va elimina și anumite boli.

1. Să-ți piepteni părul

În timpul zilei, stând în fața calculatorului, mușchii mimicii sunt atât de încordați, încât capul devine greoi și începi să te simți rău. Una din modalitățile de eliminare a stresului e să-ți piepteni părul timp de 10-15 min. Această procedură relaxează mușchii.

2. Să mănânci o înghețată

Mâncarea bună are efect antidepresiv. Pentru a păstra o dispoziție de invidiat, dar și pentru a elimina stresul, este recomandat să mănânci alimente benefice pentru sistemul nervos, cum ar fi ciocolata neagră sau nucile. Dacă acestea nu te atrag, poți mânca o înghețată naturală de fructe, preparată cu miere de albine, care e la fel de benefică.

3. Să-ți faci un masaj

Pentru a păstra energia, masează-ți timp de 30 de secunde zona de sub nas, bărbia și mijlocul palmelor. Te va ajuta.

4. Să-ți freci palmele

Freacă-ți palmele din toate puterile, până acestea devin fierbinți. Poți face la fel și cu urechile. Așa te încarci cu energie.

5. Să „speli” toate certurile

Să controlezi energia negativă te poate ajuta un duș de 15 minute. Intră sub un jet de apă caldă și masează-ți în acest timp capul și umerii.

6. Cele 27 de lucruri

Practicile asiatice spun: „Dacă vrei să scapi de tristețe, mișcă 27 de lucruri din casa ta”. Se consideră că aceasta elimină din spațiul înconjurător energia negativă acumulată.

7. Scara

O alergare ușoară pe scări, în sus și-n jos, va ajuta la un flux de oxigen mai bun.

8. Desen = culoare

Psihologii au descoperit că pictarea unui tablou în perioada de stres mărește de cinci ori potențialul creativ. Ai putea nu doar să scapi de stres, dar și să faci o operă de artă.

9. Să bei ceai macerat la rece cu hibiscus

O cană de ceai cu hibiscus elimină stresul. Urmărește aceasta.

10. Să agiți din mâini

Pentru a scăpa de stres, caută să faci câteva exerciții de relaxare. Agită-ți mâinile, întinde-le în diferite părți, la fel, agită-ți și picioarele.

11. Să faci ordine

Să aranjezi lucrurile la locul lor înseamnă să te poți concentra, să faci ordine în gânduri. În plus, senzația că totul este curat îți oferă o doză de relaxare în plus.

12. Să oferi 7 minute pentru meditație

Practica milenară a meditației, devenită extrem de populară în occident în ultimii ani, este un antidot redutabil împotriva stresului. Alocă zilnic din timpul tău minim 7 minute pentru a medita în liniște.
De ajutor pentru eliminarea stresului este și să rămâi singur câteva minute. Pune muzica preferată, scoate din frigider mâncarea preferată, așează-te în fotoliul preferat. Și gândește-te la cele mai frumoase lucruri.

13. Aromoterapia

Există numeroase uleiuri volatile cu proprietăți antistres: de lavandă, de lemn de santal, de portocal, de tămâie, de trandafir etc.
În plus, mirosurile sunt legate puternic cu amintirile. Mirosurile plăcute îți vor aminti de lucruri frumoase din viața ta.

14. Să dansezi spontan

Dansează oriunde: acasă, la serviciu. Relaxează-ți trupul, fii zen.


Citiți și:

Sfaturi practice, simple şi eficiente, pentru a ne menţine într-o formă fizică şi psihică excelentă, dar şi pentru a evita stresul cotidian (I)

Alimente şi plante medicinale care favorizează savurarea stării de fericire

Longevitatea ființei umane (I)

 

yogaesoteric
2 iunie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More