16.Cele zece semne care îl indică pe omul superior


1. Dacă nu ai aproape deloc orgoliu şi nici un pic de invidie, acestea sunt semne sigure că eşti cu adevărat un om superior.

2. Dacă nu ai decât foarte puţine dorinţe şi te mulţumeşti adeseori cu lucruri simple, acestea sunt semne că eşti cu adevărat un om superior.

3. Lipsa completă a ipocriziei şi a perfidiei indică amândouă că eşti cu adevărat un om superior.

4. Controlul complet al propriilor acţiuni este un semn care îl indică cu adevărat pe omul superior.

5. Respectarea fără excepţie a propriilor angajamente (legăminte) şi obligaţii sunt semne care îl indică pe omul superior.

6. Dacă aproape totdeauna eşti capabil să-ţi păstrezi prietenii în condiţiile în care reuşeşti să priveşti toate lucrurile şi fiinţele (deci inclusiv şi pe ei) cu imparţialitate, acesta este un semn că eşti cu adevărat un om superior.

7. Dacă reuşeşti să îi priveşti pe cei răi cu compasiune şi fără mânie, acestea sunt semne că eşti cu adevărat un om superior.

8. Dacă reuşeşti să accepţi cu mult calm atât propria ta înfrângere cât şi triumful altora, acestea sunt semne că eşti cu adevărat un om superior.

9. Dacă aproape toate gândurile şi acţiunile diferă de cele ale maselor care se complac în mediocritate, acestea sunt semne că eşti cu adevărat un om superior.

10. Respectarea cu fidelitate (exactitate), dar care este lipsită de vanitate, a legămintelor de castitate şi evlavie sunt semne care îl indică cu adevărat pe omul superior. 

Aceste sunt cele zece semne care îl indică pe omul superior, iar opusul lor îl indică, evident, pe omul inferior.

Înapoi                                Continuare…

yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More