2. Cele zece trebuinţe care urmează după aceea

1. De îndată ce ne-am evaluat într-un mod just propriile disponibilităţi lăuntrice pe care le avem, este absolut necesar să ne trasăm o linie clară şi fermă de acţiune.

2. Pentru a pune cât mai bine în practică sfaturile sau indicaţiile unui maestru spiritual (GURU), este absolut necesar să avem o deplină încredere în el şi perseverenţă.

3. Pentru a evita să ne înşelăm atunci când ne alegem un maestru spiritual (GURU), este absolut necesar ca discipolul să îşi cunoască propriile defecte şi propriile virtuţi.

4. O inteligenţă ascuţită şi o credinţă de nezdruncinat sunt calităţi absolut necesare pentru ca discipolul să se poată pune cât mai bine la unison (REZONANŢĂ), cu mintea maestrului său spiritual (GURU).

5. O atenţie puternică, constantă şi luciditatea minţii înfrumuseţată de umilinţă, sunt calităţi absolut necesare pentru a proteja corpul, vorbirea şi mintea de influenţele rele.

6. Armura minţii care este orientată numai spre bine şi forţa inteligenţei sunt absolut necesare pentru a putea îndeplini legămintele inimii.

7. Eliberarea de dorinţele şi ataşamentele obişnuite sunt absolut necesare dacă cu adevărat dorim să nu fim împiedicaţi de obstacole.

8. Pentru a realiza cu adevărat un merit dublu(4) care se naşte din motive juste şi din acţiuni juste, cât şi pentru a consacra (oferi) pe deplin celorlalţi sau lui Dumnezeu fructele acţiunilor noastre, este absolut necesar un efort necontenit.

9. Mintea fiinţei umane care este plină de iubire şi de compasiune trebuie totdeauna să fie orientată către ajutorarea necondiţionată a tuturor fiinţelor.

10 Atât prin ascultare cât şi prin înţelegere dublată de înţelepciune, trebuie să reuşim să intuim natura adevărată a tuturor lucrurilor şi fiinţelor, astfel încât să nu cădem niciodată în greşeala de a considera materia şi fenomenele legate de ea ca fiind rele.

Acestea sunt cele zece lucruri necesare care trebuie să fie făcute.

Înapoi                                Continuare…

(4)Deoarece în realitate nu există nici acumulare şi nici acumulator de merite, expresia “MERIT DUBLU” este pur figurativă.

yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More