22 iunie 2004: yoghinii au format lanţ uman în jurul Casei Poporului

Bucureşti, 21 iunie 2004. Şcoala noastră de Yoga (MISA) a organizat marţi, 22 iunie 2004, un lanţ uman in jurul Palatului Parlamentului (Casa Poporului). Această acţiune a reprezentat o formă de protest a practicanţilor yoga din toată ţara, din cadrul MISA şi a altor şcoli de yoga din diferite oraşe, din ţară şi din străinătate,  împotriva abuzurilor autorităţilor care au avut loc in perioada martie-iunie 2004.

Protestul s-a desfăşurat între orele 13-17, perioadă în care în jur de 3000 de practicanţi yoga s-au deplasat pe traseul Palatul Parlamentului (Casa Poporului) – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa George Enescu (Ateneul Român).

MISA a invitat şcolile şi asociaţiile de yoga din România să participe la această acţiune pentru a protesta împotriva campaniei autorităţilor care a dus la extinderea oprobriului public asupra unei practici milenare, cum este practica yoga.

Prin gestul lor, yoghinii din România doresc să atragă atenţia asupra escaladării abuzurilor la care sunt supuşi de autorităţi şi asupra încălcării sistematice a drepturilor cetăţeneşti. Demn de notat este faptul că până acum nici o altă organizaţie nu a reuşit să realizeze un lanţ uman care să înconjoare clădirea imensă a Palatului Parlamentului. De aceea mobilizarea de care au dat dovadă yoginii este de apreciat.

Iniţiativa MISA vine la împlinirea a aproape 100 de zile de la declanşarea anchetelor abuzive împotriva şcolii de yoga MISA, a cursanţilor din cadrul acestei şcoli şi a mentorului său spiritual Gregorian Bivolaru.

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More