29 de doctori în medicina holistică și naturistă, otrăviţi la o conferinţă de homeopatie din Germania

 

La conferința Sănătatea homeopatică ce a avut loc în Germania, în luna septembrie 2015, 29 de medici holistici şi naturopaţi au fost otrăviți cu „drogul psihedelic 2C-E sau Aquarust”. A fost necesară intervenția unui personal de aproximativ 160 de persoane, cu un elicopter și 15 ambulanțe, pentru a-i ajuta pe participanții afectați.

NDR (Norddeutscher Rundfunk – Northern German Broadcasting, emiţător public de programe radio şi tv, cu sediul în Hamburg) a transmis că în momentul în care au ajuns salvatorii i-au găsit pe cei 29 de oameni, cu vârste între 24 și 56 de ani, în stare gravă, suferind de „probleme respiratorii, tahicardie şi crampe, unii se aflau chiar în stări care le amenințau viețile”.

Într-un articol din revista Der Spiegel se arată că „Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Mathias Kohlbrandt a spus la NDR că niciodată nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie. «Bărbaţi şi femei erau întinşi pe jos în grădină și în faţa clădirii», a spus el, adăugând că nu păreau că ar fi ştiut că au luat un drog.
Unii sufereau de halucinaţii şi chiar psihoze, a arătat NDR. Unora li s-au administrat sedative în drum spre spital, a spus medicul care a coordonat operaţiunea de salvare, dr. Kai Rathjen.”

Participanții la conferință au declarat ulterior că nu luaseră în cunoştinţă de cauză nimic care le-ar fi putut produce aceste probleme.

Drogul 2C-E sau Aquarust este un psihedelic cu efecte euforizante, ce aparţine grupului de amfetamine produse prin sinteză chimică, la fel ca Ecstasy şi Speed. Este activ în mod obişnuit în cantitate de 10-20 mg, luat oral sau nazal şi efectele sale sunt puternic dependente de doză. Aquarust a fost interzis în Germania anul trecut. 

Torsten Passie, membru al comisiei guvernamentale germane de experţi în narcotice, a declarat pentru NDR: „Trebuie să fi fost o supradoză multiplă. Și aceasta nu susține ideea că acei oameni au luat narcoticul respectiv în cunoștință de cauză. […] Trebuie să se admită că oamenilor nu li s-a spus despre substanță, despre efectele ei şi despre riscuri înainte de a o lua”.  

Însă o parte importantă a presei a prezentat incidentul într-un mod distorsionat, aruncând o lumină profund nefavorabilă asupra adepților homeopatiei și a medicinei naturiste. (În ultimii ani, se poate vorbi de un adevărat curent de discreditare a terapiilor alternative și a celor care le promovează, ca parte a unei strategii de impunere a medicinei alopate ca unică modalitate de tratament.)

Ziarul The Independent UK, de exemplu, notează că „Poliţia investighează posibilitatea ca drogul să fi fost luat ca un experiment de grup sau să se fi dat pe ascuns participanţilor la conferinţă, ca o glumă”(!!!), ignorând afirmațiile expertului german în narcotice, Torsten Passie, pe care de altfel le citează mai sus în respectivul articol. Tenta incriminatorie a articolului la adresa respectivilor medici, în sprijinul căreia nu este adusă nicio dovadă, apare chiar din titlu O conferință de homeopatie s-a încheiat în haos după ce participanții au luat o substanță halucinogenă.

De ce oare medici care promovează un stil de viață sănătos și un mod naturist de a trata bolile, fără medicamente de sinteză, ar recurge la ingestia unei substanțe psihedelice interzise? Aceasta vine în totală contradicție cu principiile și practicile naturiste. Ipoteza otrăvirii intenționate a participanților la conferința de homeopatie de lângă Hamburg pare mult mai plauzibilă.

Tragicul incident din Germania a avut loc după ce, în vara anului 2015, în America, au fost înregistrate numeroase morți suspecte și dispariții în rândurile medicilor care practicau medicina alternativă, ce foloseau cu succes tratamente naturiste pentru boli aparent incurabile și care duceau campanii împotriva vaccinării. Site-uri de presă alternativă de peste ocean au prezentat asemenea cazuri suspecte, cum sunt cazul doctorului Jeff Bradstreet, găsit mort într-un râu, împuşcat în piept, al dr. Bruce Hedendal, găsit mort în maşina sa, sau a dr. Teresa Sievers, ucisă în propria casă de un atacator necunoscut. În decurs de două luni, alți 10 medici naturiști au murit în condiții dubioase, potrivit healthnutnews.com.

Ce s-a petrecut de fapt la conferința de homeopatie de lângă Hamburg rămâne deocamdată un mister, ancheta demarată de poliție, în conformitate cu legislația antidrog din Germania, aflându-se în desfășurare.


Citiți și:

OMS clasifică actualmente bătrânețea ca fiind o «boală», ceea ce deschide poarta pentru noi medicamente care să o combată

Industria farmaceutică (I). De la imaginea de sprijin al sănătăţii oamenilor la… realitate

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2016

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More