6. Cele zece lucruri care trebuie să fie ştiute

1. Trebuie să se ştie că dat fiind faptul că toate fenomenele vizibile sunt iluzorii, ele sunt deci, toate ireale (MAYA).

2. Trebuie să se ştie că mintea, neavând niciodată o existenţă independentă în sine (separată de Spiritul Nemuritor Unic), ea nu este niciodată permanentă.

3. Trebuie să se ştie că orice idee care la un moment dat ne apare în minte are totdeauna la bază o serie de cauze. În toate situaţiile, anumite idei provoacă în universul lăuntric al fiinţei noastre ANUMITE PROCESE DE REZONANŢĂ cu anumite energii subtile din MACROCOSMOS.

4. Trebuie să se ştie că atât trupul cât şi mintea, fiind compuse din cele cinci elemente fundamentale (respectiv: pământul – PRITHIVI TATTVA, apa – APAS TATTVA, focul – TEJAS TATTVA, aerul – VAYU TTTVA, eterul – AKASHA TATTVA), sunt de asemenea amândouă tranzitorii (TRECĂTOARE, EFEMERE).

5. Trebuie să se ştie că toate efectele acţiunilor noastre trecute (KARMA), din care se naşte durerea, suferinţa şi mizeria sunt inevitabile şi proporţionale. Aceste efecte dureroase pot fi „ARSE” şi anihilate de YOGHINII PERSEVERENŢI printr-o adecvată focalizare la nivelul centrului secret de forţă (AJNA CHAKRA).

6. Trebuie să se ştie că durerea sau suferinţa atunci când este privită ca un mijloc ce ne poate convinge de necesitatea stringentă a abordării căii spirituale, este un autentic maestru NEBĂNUIT.

7. Trebuie să se ştie că ataşamentul de lucrurile lumeşti, care aduc prosperitate materială, este întotdeauna contrar progresului spiritual şi cel mai adesea destul de repede ne influenţează să abandonăm practica YOGA.

8. Trebuie să se ştie că nenorocirea, dacă este privită ca un mijloc care duce fiinţa umană spre abordarea practică a sistemului YOGA, este şi ea un veritabil maestru NEBĂNUIT.

9. Trebuie să se ştie că totdeauna nici un lucru şi nici o fiinţă din toate cele care există, nu are o existenţă separată în sine (independentă).

10. Trebuie să se ştie că totdeauna toate lucrurile şi toate fiinţele care există sunt interdependente.

Acestea sunt cele zece lucruri care trebuie să fie ştiute.

Înapoi                           Continuare….

yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More