6 milioane de români au fost interceptați în mod abuziv

 

Şase milioane de persoane ar fi fost interceptate de SRI în perioada 2004-2016. Declaraţia îi aparţine preşedintelui comisiei de control a activităţii SRI, Claudiu Manda. Acesta a mai precizat că, potrivit datelor pe care le deţine Comisia, în 2012, toți membrii guvernului au fost interceptați cu mandate de siguranță națională.

„Restrângerea drepturilor și libertăților cetățenilor a fost făcută la scară largă, folosind în mod abuziv mandatele de securitate națională și cele de supraveghere tehnică. Totalul acestor acte de autorizare și supraveghere în 2005-2016 înseamnă 311.000 de mandate. În contextul în care pe un mandat de supraveghere putem să ne gândim că vorbim de o medie de 20 de persoane sau posturi interceptate, putem să ne gândim că au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate”, a spus Claudiu Manda.

„Am fost sesizați la comisie că în 2012 aproape tot guvernul a fost monitorizat, interceptat și la nivel de parlament se spunea de minimum 100 de parlamentari”, a adăugat el.

Citiți și:

3000 euro/zi, filajul SRI – Document exploziv al DNA care demonstrează că SRI a cheltuit în secret sume faraonice pe interceptări

Sub pretextul că apără Siguranța națională, SRI a concurat fosta Securitate la spionarea ilegală a populației!


 

yogaesoteric
14 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More