6G: Monstrul care va fi de 8.000 de ori mai rapid decât 5G. Se lucrează deja la crearea lui

Acest tip de reţea ar putea permite viteze de descărcare de aproximativ 1 TB pe secundă.

În prezent, majoritatea dispozitivelor noastre mobile sunt conectate la o reţea 4G – sunt şanse mari să citeşti acest articol pe un astfel de dispozitiv. Dat fiind faptul că în lumea tehnologiei inovaţia pare a fi cheia pentru deţinerea supremaţiei pe o piaţă, marile companii care produc smartphone-uri au început să anunţe dispozitive capabile să se conecteze la noua tehnologie a reţelelor mobile: 5G.

Tehnologia 5G este încă nouă şi totuşi, conform informaţiilor făcute publice de Hindustan Times, China, prin Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei, lucrează deja la viitoarea generaţie a tehnologiei reţelelor mobile: 6G. Conform datelor mai mult sau mai puţin oficiale, această tehnologie ar putea să aibă o viteză de aproximativ 8.000 de ori mai mare faţă de reţelele 5G care abia încep să fie utilizate. Mai exact, cotidianul indian notează că reţelele 6G vor putea permite o viteză de download de aproximativ 1 TB pe secundă.

Se pare că pentru China, domeniul tehnologiei devine prioritar şi din această cauză Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei a creat două grupuri de lucru. Primul va fi format din 37 de experţi în domeniul comunicaţiilor care vor avea sarcina de a pune bazele noilor protocoale de transfer a datelor. Cel de al doilea grup va fi format din angajaţii Ministerului şi va urmări din partea autorităţilor evoluţiile tehnologiei 6G.

Viteze semnificativ mai mari

În ceea ce priveşte viitoarea tehnologie 6G, viitorul se anunţă a fi cât se poate de luminos, viteza de transfer a datelor de 1 TB pe secundă ar permite, în teorie, descărcarea a 142 ore de conţinut la cea mai înaltă rezoluţie posibilă în prezent, vorbim aici de 4K, în fiecare secundă. Dacă aceste date par a fi abstracte, cel mai uşor este să vă imaginaţi un serial precum Supernatural, care va avea atunci când se va termina 15 sezoane cu aproximativ 20-21 de episoade fiecare, care va putea fi descărcat cu ajutorul 6G în mai puţin de două minute.

În ciuda performanţelor pe care această tehnologie le-ar putea atinge, mai este o cale lungă până când ea va putea fi integrată în dispozitivele pe care le folosim zilnic. În mod clar, limitele fizice ale reţelelor de comunicaţii este nevoie să fie depăşite pentru a suporta un asemenea flux de date.

În ceea ce priveşte data lansării tehnologiei 6G, aceasta va fi disponibilă pe piaţă după anul 2030, ceea ce înseamnă că vor mai fi necesari câţiva ani până va deveni dominată pe piaţa smartphone-urilor.

De asemenea, unele rapoarte sugerează că China nu este singură în cursa pentru 6G, Japonia depunând deja eforturi pentru a atinge acest standard de viteză a comunicaţiilor.

Citiţi şi:
Pericolele frecvențelor 5G și ce puteți face pentru a le evita
5G și rețeaua de control a IA. Prima parte 

 

yogaesoteric
23 aprilie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More