Vaccinul universal – Cercetătorii americani anunță că sunt aproape de descoperirea lui

 

O echipă de cercetători americani a descoperit o vulnerabilitate pe care o au majoritatea virusurilor umane şi speră să dezvolte un vaccin universal.

Cercetătorii de la Spitalul din Massachusetts spun că au descoperit „călcâiul lui Ahile” al majorităţii virusurilor cu care se confruntă omenirea, inclusiv al celor care provoacă cel mai mare număr de decese, şi că, foarte curând, vor dezvolta un vaccin universal, potrivit rt.com, citat de Mediafax.

Cercetările, dezvoltarea şi testarea vaccinurilor durează foarte mult, iar timpul este crucial, după cum o demonstrează actuala pandemie cu noul coronavirus. Iar aceasta se petrece pentru că cercetătorii îşi dedică, de obicei, timpul unui singur tip de virus.

„Cheia este înţelegerea modului în care acţionează sistemul imunitar pentru a crea tratamente care funcţionează în cazul unei grupe de virusuri, nu al unuia singur în mod particular”, a spus Kate Jeffrey, coordonatorul studiului, într-un comunicat.

Potrivit cercetătorilor, vulnerabilitatea majorităţii virusurilor constă într-o simplă proteină numită AGO4, care ar avea un efect antiviral unic în celulele mamiferelor. Doar celulele cărora le lipseşte AGO4 s-au dovedit a fi foarte sensibile la infecţii precum virusul gripal.

Autorii studiului, realizat deocamdată pe şoareci, spun că acum urmăresc să afle cum să mărească expresia proteinei AGO4, pentru a sprijini sistemul imunitar, pentru că, astfel, teoretic, virusurile nu vor mai avea nicio şansă să infecteze organismul.

Citiți și:

De ce nu este deloc bine să fim vaccinați obligatoriu

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene recunoaște legătura între vaccinul împotriva hepatitei B și îmbolnăvirile în cazurile de scleroză multiplă

Vaccinarea – o afacere bănoasă pentru companiile farmaceutice, dar păguboasă pentru sănătatea noastră

 

yogaesoteric
23 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More