7 motive pentru a începe să adăugați scorțișoară în alimentație
Scorțișoara a fost considerată un condiment de lux în Europa Evului Mediu. Arabii au transportat-o pe căi terestre greoaie și numai oamenii bogați își permiteau s-o cumpere. Astăzi, scorțișoara se găsește în aproape fiecare bucătărie. Dar acest condiment obișnuit este mai mult decât un aditiv delicios în prăjituri și vă poate ajuta să aveți o piele impecabilă și să vă îmbunătățiți dispoziția.
Iată câteva beneficii pe care consumul de scorţişoară le aduce asupra sănătății și aspectului nostru fizic.
1. Poate minimiza acneea
Scorțișoara are proprietăți anti-microbiene care sunt utile pentru tratarea erupțiilor. Acest condiment poate ucide bacteriile și ciupercile care cauzează pete. Este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți puternici care vă protejează trupul de daunele provocate de radicalii liberi. Aceştia pot provoca inflamații ale pielii și, atunci când se petrece astfel, porii noștri sunt blocați, ceea ce duce la acnee.
2. Previne semnele îmbătrânirii
Radicalii liberi pot contribui, de asemenea, la îmbătrânirea prematură a pielii, provocând linii fine, pigmentare și, în general, piele cu un aspect neîngrijit. Antioxidanții din scorțișoară încetinesc procesul, protejându-vă celulele de aceste daune. Scorțișoara poate promova chiar producția de colagen, deoarece conține anumite oligoelemente care s-au dovedit a avea acest efect.
3. Vă face pielea să pară mai uniformă
Scorțișoara creste circulația, aducând sânge și oxigen pielii. Conține un compus astringent, o substanță chimică care micșorează sau constrânge țesuturile trupului. Vă poate ajuta pielea să arate mai netedă și mai uniformă și să-i îmbunătățească sănătatea din interior spre exterior.
4. Are proprietăți antiinflamatorii
Inflamația vă ajută trupul să lupte împotriva virusurilor și să repare leziunile tisulare. Dar dacă este îndreptată împotriva propriilor țesuturi, poate deveni periculoasă. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și poate chiar diminua umflarea.
5. Poate reduce riscul bolilor de inimă
Adăugarea scorțișoarei în dieta dvs. vă poate menține inima sănătoasă, potrivit cercetărilor. În studiu, șobolanii cărora li s-a administrat o dietă bogată în grăsimi cu scorțișoară timp de 12 săptămâni au luat mai puțin în greutate decât șoarecii care au consumat alimente grase fără scorțișoară. O dietă bogată în grăsimi poate duce la boli de inimă și adăugarea de scorțișoară în alimentație poate ajuta la compensarea acestui risc.
6. Ajută la scăderea în greutate
Scorțișoara este bogată în fibre. Vă oferă o senzație de sațietate și vă ajută să luptați împotriva poftelor alimentare. De asemenea, stimulează metabolismul, deoarece organismul tău folosește mai multă energie pentru a procesa condimentul decât pentru alte alimente.
7. Poate îmbunătăți memoria
Scorțișoara poate ajuta la întârzierea îmbătrânirii creierului și la scăderea stresului oxidativ al celulelor cerebrale. De asemenea, stimulează plasticitatea hipocampului, o parte a creierului asociată cu memoria. Condimentul a dovedit chiar că ameliorează unele simptome ale bolilor Alzheimer și Parkinson.
Citiţi şi:
Dieta cu miere şi scorţişoară
În timpul epidemiei de gripă spaniolă din anul 1918, muncitorii de la fabricile de scorţişoară păreau imuni la această boală
yogaesoteric
3 februarie 2021
Also available in: Français