Noulumea

 

În timp ce dormeați, la forumul anual al ASEAN de anul trecut s-au pus bazele celui mai mare bloc comercial al lumii. Imaginați-vă că, în același spațiu participă, cu drepturi egale, atât China cât și India, Indonezia, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud. Mai mult, întregul spațiu economic exclude SUA. Ca prin minune, diferendele dintre națiunile de-acolo se închid pentru a face loc unui pact comercial extins.

Practic, ceea ce vedem reprezintă începutul unei construcții similare UE, în spațiul Asia-Pacific. Este a doua construcție supranațională care se pune pe tapet. Principiile de la care pornește noul pact sunt cele economice, cum ar fi, spre exemplu, accesul facil pe o nouă mega-piață.

Chestiunea este transparent implementată, copiată parcă la liniuță după rețeta UE. Ce lipsește acum este o monedă unică. Fără doar și poate ea va exista și, pentru a plasa noul bloc economic în avangarda progresului, cu siguranță va fi una ancorată atât în trecut cât, mai ales, în viitor. Ați ghicit? De ceva vreme Banca Centrală a Chinei experimentează o criptomonedă. Nu-i una banală, ci are o caracteristică visată de toată lumea: e acoperită în aur. Lansarea unei asemenea monezi ar dinamita întreaga piață. Motivul? Moneda ar înmagazina, din nou, o valoare, ar avea valoare intrinsecă, nu una ipotetică precum hârtiile emise cu mult prea multă ușurință în prezent. Ar fi, fără doar și poate, un atac violent al „lumii noi” asupra decadenței celei vechi.

Nu știu de ce, văzând ușurința cu care o baghetă magică stinge, peste noapte, disensiuni care păreau a nu avea rezolvare, ceva îmi spune că ceea ce se petrece acolo nu-i prea „natural”. Și, mai mult decât atât, lumea începe să se structureze în blocuri supranaționale care amintesc într-un mod mult prea evident de 1984. Ce mai rămâne? Practic foarte puţin, mai precis punerea pe tapet a unui plan vechi, hăt, de pe la jumătatea secolului XIX, anume formarea Uniunii Nord Americane. Într-adevăr, Trump, cu zidurile lui, stătea ca un ghimpe în calea acestui ideal măreț care, iată, cu noua conducere luminată, începe să prindă aripi.

Și uite-așa, în scurt timp, întreaga lume se va împărți la trei. Trei poli de putere prezentând cu succes trei modele în care omul este depersonalizat, exploatat și sărăcit la extrem. Sau, dacă ar fi să o spun folosind expresiile la modă acum, aș spune-o simplu: „Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better” (Bine aţi venit în 2030. Nu deţin nimic, nu am intimidate şi viaţa nu a fost niciodată mai bună).

Autor: Dan Diaconu

Citiţi şi:

Interviu cu Jean Tardy despre Marea Resetare: «O formă de control social complet» (I)

Globaliştii lui Merkel, patrioţii lui Trump şi Marele Reset sub asediul pandemiei covid-19

 

yogaesoteric
3 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More