7 motive pentru a începe să adăugați scorțișoară în alimentație

 

Scorțișoara a fost considerată un condiment de lux în Europa Evului Mediu. Arabii au transportat-o pe căi terestre greoaie și numai oamenii bogați își permiteau s-o cumpere. Astăzi, scorțișoara se găsește în aproape fiecare bucătărie. Dar acest condiment obișnuit este mai mult decât un aditiv delicios în prăjituri și vă poate ajuta să aveți o piele impecabilă și să vă îmbunătățiți dispoziția.

Iată câteva beneficii pe care consumul de scorţişoară le aduce asupra sănătății și aspectului nostru fizic.

1. Poate minimiza acneea

Scorțișoara are proprietăți anti-microbiene care sunt utile pentru tratarea erupțiilor. Acest condiment poate ucide bacteriile și ciupercile care cauzează pete. Este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți puternici care vă protejează trupul de daunele provocate de radicalii liberi. Aceştia pot provoca inflamații ale pielii și, atunci când se petrece astfel, porii noștri sunt blocați, ceea ce duce la acnee.

2. Previne semnele îmbătrânirii

Radicalii liberi pot contribui, de asemenea, la îmbătrânirea prematură a pielii, provocând linii fine, pigmentare și, în general, piele cu un aspect neîngrijit. Antioxidanții din scorțișoară încetinesc procesul, protejându-vă celulele de aceste daune. Scorțișoara poate promova chiar producția de colagen, deoarece conține anumite oligoelemente care s-au dovedit a avea acest efect.

3. Vă face pielea să pară mai uniformă

Scorțișoara creste circulația, aducând sânge și oxigen pielii. Conține un compus astringent, o substanță chimică care micșorează sau constrânge țesuturile trupului. Vă poate ajuta pielea să arate mai netedă și mai uniformă și să-i îmbunătățească sănătatea din interior spre exterior.

4. Are proprietăți antiinflamatorii

Inflamația vă ajută trupul să lupte împotriva virusurilor și să repare leziunile tisulare. Dar dacă este îndreptată împotriva propriilor țesuturi, poate deveni periculoasă. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și poate chiar diminua umflarea.

5. Poate reduce riscul bolilor de inimă

Adăugarea scorțișoarei în dieta dvs. vă poate menține inima sănătoasă, potrivit cercetărilor. În studiu, șobolanii cărora li s-a administrat o dietă bogată în grăsimi cu scorțișoară timp de 12 săptămâni au luat mai puțin în greutate decât șoarecii care au consumat alimente grase fără scorțișoară. O dietă bogată în grăsimi poate duce la boli de inimă și adăugarea de scorțișoară în alimentație poate ajuta la compensarea acestui risc.

6. Ajută la scăderea în greutate

Scorțișoara este bogată în fibre. Vă oferă o senzație de sațietate și vă ajută să luptați împotriva poftelor alimentare. De asemenea, stimulează metabolismul, deoarece organismul tău folosește mai multă energie pentru a procesa condimentul decât pentru alte alimente.

7. Poate îmbunătăți memoria

Scorțișoara poate ajuta la întârzierea îmbătrânirii creierului și la scăderea stresului oxidativ al celulelor cerebrale. De asemenea, stimulează plasticitatea hipocampului, o parte a creierului asociată cu memoria. Condimentul a dovedit chiar că ameliorează unele simptome ale bolilor Alzheimer și Parkinson.

Citiţi şi:

Dieta cu miere şi scorţişoară

În timpul epidemiei de gripă spaniolă din anul 1918, muncitorii de la fabricile de scorţişoară păreau imuni la această boală

 

yogaesoteric
3 februarie 2021


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More