75% din populaţia SUA trebuie să consume apă fluorizată până în 2010

de Mihai Vasilescu

Un raport al Centrului de prevenire şi control al bolilor din Statele Unite publicat în luna iulie 2008 arată că procentul de locuitori ai SUA care folosesc în mod curent apă fluorurată a crescut de la o medie de 65,5% în 1992 la o medie de 70% în 2006. Există state în care 100% dintre locuitori beau apă fluorurată, cum ar fi Columbia.

William Maas, director în cadrul Centrului de prevenire şi control al bolilor din Statele Unite dezvăluie că a fost trasat chiar un obiectiv la nivel naţional în ceea ce priveşte acest aspect: „Mai sunt multe state care nu au atins ţinta naţională. Ţinta naţională este ca 75% din populaţia SUA să primească apă fluorurată până în 2010, prin intermediul sistemului public.”

Pretextul sub care a fost introdusă fluorura în apa de băut şi în alte produse de uz curent cum ar fi pastele de dinţi a fost acela de prevenire a apariţiei cariilor. Mai multe studii recente au arătat însă că fluorurarea masivă a apei nu a determinat o scădere a numărului de carii, aşa cum ar fi fost de aşteptat. În schimb acestea au demonstrat că fluorura reduce considerabil capacitatea verbală şi inteligenţa şi induce în cei care o consumă o stare de pasivitate şi indiferenţă. De altfel, fluorura era utilizată de nazişti pentru a-i „îmblânzi” pe prizonierii din lagăre. 

Citiţi şi:

Fluorul din pasta de dinţi şi din apă, un pericol pentru sănătate 
Apa din SUA, contaminată de corporaţii şi armată
 

yogaesoteric

septembrie 2008

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More