8 trilioane de dolari: giganții tehnologici ai Chinei, lideri în Metavers!

Metaversul conceput de Mark Zuckerberg va avea caracteristici chinezești! Cele mai puternice companii tehnologice din a doua economie a lumii se pregătesc să investească în noua lume virtuală, o piață estimată la trilioane de dolari.

În China, piața totală adresabilă pentru metavers ar putea fi de 52 de trilioane de yuani, sau aproximativ 8 trilioane de dolari, potrivit unui raport întocmit de analiștii băncii americane Morgan Stanley.

Companii precum Tencent, Net Ease, proprietarul Tik Tok, Byte Dance și Alibaba, ar putea fi lideri în acest spațiu virtual.

Realitatea virtuală, avatarele, jocurile și rețele de comunicare virtuală sunt printre primele aplicații proiectate.

Metaverse este viitorul rețelei de comunicare virtuală. Toți giganții tehnologici din China este necesar să îl accepte pentru a găsi noi modalități de a implica cea mai tânără generație de utilizatori de internet în modelele lor de afaceri”, a declarat Winston Ma – partener manager la CloudTree Ventures – pentru CNBC.

Pentru CEO-ul Tencent, Pony Ma, „metaversul va fi o oportunitate de a adăuga creștere industriilor existente, cum ar fi jocurile de noroc”.

Tencent este cea mai mare companie de jocuri din lume, cu un portofoliu puternic pentru PC și telefoane mobile. Deține și WeChat, un serviciu de mesagerie cu peste un miliard de utilizatori – și dezvoltă „o mulțime de blocuri de tehnologie și know-how” pentru a explora și dezvolta metaversul.

Între timp, ByteDance a făcut o expansiune agresivă în domeniul jocurilor. În august, a achiziționat producătorul de căști de realitate virtuală Pico. ByteDance deține și TikTok și echivalentul său chinez Douyin. Firma cu sediul la Beijing a pus bazele în VR, social media și jocuri.

Alibaba a anunțat că intenționează să livreze ochelari de realitate augmentată pentru întâlniri virtuale în metavers. Gigantul comerțului electronic a lansat deja un „influencer virtual” pe nume Dong Dong pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Avatarul digital poate fi găsit în aplicația de cumpărături Taobao a Alibaba.

Net Ease și-a înființat o bază în provincia sudică Hainan, concentrată pe dezvoltarea aplicațiilor metaverse. Compania de căutare Baidu are o aplicație metaverse numită XiRang, un fel de lume virtuală care poate găzdui până la 100.000 de oameni simultan.

Cele mai mari nume de tehnologie ale Chinei încep să experimenteze și să pună bazele aplicațiilor viitoare. Asemănător cu prezentarea pe care am văzut-o de la Meta, conceptul metavers poate implica la început jocuri susținute de VR/AR și medii sociale interactive”, spune Charles Mok, fondatorul Tech For Good Asia.

Chiar și orașele și regiunile chineze caută oportunități pentru metavers. Autoritățile din Shanghai au menționat termenul în planul de dezvoltare de cinci ani pentru „industria tehnologiei informației”.

Citiți și:
Ce este metaversul lui Zuckerberg și cum vei putea accesa universul paralel virtual
Metaversul, biotehnologia și începutul transumanismului

 

yogaesoteric
16 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More