„Lagărul” covid din Australia. Povestea unei tinere care a fost luată cu forța de acasă

Hayley Hodgson, o tânără din Australia, în vârstă de 26 de ani, s-a mutat recent din Melbourne într-un oraș mai mic din nordul țării, Darwin, pentru a scăpa de lockdown-ul continuu. Totuși, ea s-a văzut închisă aproape imediat într-un „lagăr” de internare covid fără să aibă virusul, relatează The Post.

La Howard Springs, centrul unde tânăra a fost carantinată cu forța timp de 14 zile, sunt transportate toate cazurile regionale de covid, având o capacitate de 2.000 de oameni.

Totul a început când o prietenă de-a ei a fost testată pozitiv. Ea povestește cum anchetatorii au venit la ea acasă la scurt timp după ce au identificat-o ca fiind un „contact apropiat”. Ei au întrebat dacă a făcut un test covid, iar ea a mințit și a spus că a făcut.

Atunci, polițiștii mi-au blocat calea. Am ieșit și am spus: Ce se petrece, mă testați pentru covid? Ce se petrece?”, relatează tânăra.

Oamenii legii ar fi spus: „Nu, vei fi luată. Și nu ai de ales. Te duci la Howard Springs. Fie vii cu noi acum și te vom pune în spatele dubei, fie poți să iei un taxi covid.” Hayley Hodgson ar fi răspuns „Nu sunt de acord cu asta. Nu înțeleg de ce nu mă pot autoizola acasă, așa cum fac mulți alți oameni.

În acel moment, polițiștii au spus succint: „Tocmai ni s-a spus de mai sus unde să te ducem. Și asta este tot ce este necesar să știi”. I s-a ordonat să-și facă bagajele și i s-a spus că ar putea fi eliberată odată ce rezultatul testului va fi negativ. La sosire, i s-a spus că va rămâne acolo toate cele 14 zile.

Oamenii ăștia sunt îmbrăcați în combinezoane. Ei nu vor să se apropie de tine, cred că ești infecțios. Și te lasă în camera ta. Te părăsesc. Ei nu spun nimic, nu verifică, nu fac nimic. Livrează mesele o dată pe zi. Și ești lăsat așa”, povestește Hayley Hodgson.

„Simți că ai făcut ceva greșit”

Ea a fost testată de trei ori în cele 14 zile și de fiecare dată rezultatul a fost negativ. La un moment dat, ea a fost sancționată pentru că și-a părăsit limitele cabinei fără mască și a fost amenințată cu o amendă de 7.000 de dolari australieni, echivalentul a aproximativ 5.000 de dolari americani.

Simți că ești în închisoare. Simți că ai făcut ceva greșit, este inuman ceea ce fac ei. Ești atât de mic, încât pur și simplu te copleșesc. Și ești literalmente nimic. Este «faci ce spunem noi, sau ai probleme, te închidem și mai mult». Da, chiar mă amenințau că dacă voi face asta din nou, îmi vor prelungi timpul acolo”, își amintește tânăra, marcată emoțional de acest eveniment.

Ceea ce Hayley Hodgson încă nu este sigură este dacă „sentința” ei de la Howard Springs a fost o pedeapsă legată (și) de faptul că mințise în legătură cu testul.

Toate acestea au avut loc într-un stat care a înregistrat un total de 290 de cazuri și niciun deces. Teritoriile de Nord au suferit comparativ mult mai puțin decât alte regiuni australiene, dar nu s-au ferit să ia măsuri extrem de draconice. De exemplu, Katherine Town, un oraș din acest stat, a intrat în carantină după ce au fost raportate trei cazuri.

Centrul Howard Springs a fost descris de guvernul australian drept „cel mai sigur și mai funcțional sistem pentru carantină din Australia”. A servit drept model pentru taberele de carantină din alte părți ale țării, guvernul australian colaborând cu guvernele statelor pentru a oferi „Centre pentru reziliență națională” în Melbourne, Brisbane și Perth.

Citiți și:
Scenarii pentru viitoare pandemii, testate în laboratorul Australia
O polițistă din Victoria, Australia, a demisionat pentru că nu mai suporta violențele săvârșite de colegi, la ordinul ocultei, împotriva comunității

 

yogaesoteric
16 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More