Companiile aeriene avertizează: biletele se vor scumpi. Tranziția „eco” arde la buzunare

Pasagerii companiilor aeriene riscă să vadă prețul biletelor de avion crescând pe măsură ce industria se apropie de obiectivul de a reduce emisiile la zero până în 2050, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian.

Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian, care grupează majoritatea marilor companii aeriene din lume, a solicitat o acțiune mai rapidă în Europa pentru a crește producția (redusă) de combustibil de aviație sustenabil (SAF), mai ecologic.

Tranziția „eco” arde la buzunare

Tarifele aeriene au crescut deja în acest an din cauza creșterii prețurilor la combustibilii fosili convenționali.

Nu te poți aștepta ca o industrie care are un profit mediu de un dolar pe client să absoarbă creșterile pe care le-am văzut”, a declarat Walsh reporterilor în cadrul unui briefing de presă anual.

În viitor, pe măsură ce vom vedea creșteri ale costurilor carbonului este de așteptat să existe un impact asupra prețurilor biletelor, pe măsură ce industria va trece la emisii zero. Companiile aeriene nu pot absorbi creșterea costurilor.

Grupurile de protecție a mediului susțin că majorarea costului călătoriilor cu avionul va contribui la reducerea emisiilor prin încetinirea creșterii traficului.

Walsh a lăudat eforturile SUA de a crește producția de combustibili nepoluanți, în contrast evident cu obiecțiile europene conform cărora noile stimulente americane ar putea crea condiții de concurență inegale.

În Statele Unite, se recunoaște că acești combustibili de aviație sustenabili sunt o parte a răspunsului și se concentrează foarte mult pe producția suplimentară”, a declarat Walsh, informează Zone Bourse.

El a calificat drept „absurdă” dorința UE de a obliga aeroporturile să ofere cantități tot mai mari de SAF, care nu este disponibil pe scară largă. „Răspunsul Europei la această problemă este penalizarea oamenilor”, a spus el.

În iulie, Parlamentul European a susținut normele privind combustibilul pentru aviație care stabilesc obiective obligatorii pentru înlocuirea kerosenului cu surse mai puțin poluante, extinzând în același timp definiția combustibilului ecologic.

În SUA, administrația Biden a lansat o provocare guvernamentală de a furniza cel puțin 3 miliarde de galoane de SAF pe an până în 2030.

Sectorul aviației este considerat unul dintre cele mai dificil de decarbonizat, deoarece kerosenul nu poate fi înlocuit cu ușurință cu alte tipuri de energie.

Proiectul de lege de reducere a inflației din SUA din acest an include subvenții importante pentru industria SAF sub formă de credite fiscale, însă liderii europeni din industrie, inclusiv șeful producătorului de aeronave Airbus, au declarat că legislația este nedreaptă.

Citiți și:
Despre costurile tranziției energetice și „iarna mortală”
Agenda Davos: Amprenta de carbon va influența decisiv prețul produselor
O bancă australiană nu va mai acorda împrumuturi pentru mașinile pe benzină sau diesel, pentru a combate schimbările climatice

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More