Ce coincidență! Cu doar o lună și jumătate înainte de prăbușirea sistemului bancar, Rezerva Federală a publicat un scenariu de stres privind colapsul bancar

Rezerva Federală a SUA a publicat la data de 9 februarie scenariile economice ipotetice pe care le va folosi pentru a testa soliditatea finanțelor marilor bănci în cadrul testului de stres din 2023 și a sugerat posibilitatea de a folosi mai multe scenarii în viitor.

Într-o declarație, Fed a precizat că testul din acest an va include un nou „șoc de piață experimental” pentru cele mai mari opt bănci, care nu va afecta cerințele de capital ale acestora, dar care va detalia mai mult rezistența lor, precum și va ajuta Fed să decidă dacă ar fi necesar să efectueze mai multe scenarii de testare în anii următori.

Examinarea anuală a sănătății băncilor, în cadrul căreia Fed vede cum se comportă băncile în fața unei potențiale crize economice severe, a devenit un eveniment critic pentru firmele mari. Modul în care acestea se descurcă dictează în mod direct cât de mult capital este necesar să pună deoparte ca rezervă.

Versiunea din 2023 va include o recesiune severă, cu tensiuni sporite atât pe piețele imobiliare comerciale și rezidențiale, cât și pe piețele datoriilor corporative. Băncile cu operațiuni de tranzacționare de mari dimensiuni vor fi, de asemenea, testate împotriva unui șoc al pieței globale, așa cum a făcut Fed în anii anteriori.

Dar o noutate în acest an este un șoc de piață suplimentar aplicat celor mai mari opt firme, inclusiv JPMorgan Chase, Goldman Sachs și Citigroup. Fed nu a detaliat cum va arăta acest șoc de piață, dar a precizat că acesta nu va contribui la cerințele de capital ale unei firme.

În schimb, rezultatele acestui test au un caracter educativ, inclusiv pentru a ajuta Fed să determine dacă ar putea consolida testele viitoare prin aplicarea mai multor scenarii companiilor pentru a surprinde o gamă mai largă de riscuri.

Testul din 2023 este primul test efectuat sub conducerea vicepreședintelui pentru supraveghere al Fed, Michael Barr, care a prezentat anterior mai multe scenarii pentru a evalua mai bine aceste riscuri.

Citiți și:
După ce „se rezolvă” o criză bancară, o alta îi ia imediat locul
Gheorghe Piperea: Atât de „solid” este sistemul bancar american, atât de „bine” au acționat autoritățile bancare elvețiene, încât situația se „îmbunătățește” din ce în ce mai rău

 

yogaesoteric
8 iulie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More