Dumnezeu nu bate cu parul, bate cu tornada! Fabrica Pfizer din Carolina de Nord a fost distrusă de o furtună violentă

O fabrică Pfizer din Carolina de Nord a fost distrusă de o tornadă, lăsând 50.000 de paleți de medicamente împrăștiați pe teren în ploaie, iar acoperișul a fost sfărâmat și răsucit de vântul care a bătut cu 240 km/h, relatează Daily Mail.

Oficialii din două comitate au declarat că 16 persoane au fost rănite – dintre care două cu răni grave, în timp ce 89 de clădiri au fost avariate în urma trecerii furtunii prin Carolina de Nord.

Tornada a pornit în apropiere de Nashville, Carolina de Nord, pe 19 iulie, în jurul orei 12:35 și a trecut spre nord-est prin Rocky Mount, la 97 de km est de Raleigh, unde a devastat uzina Pfizer. S-a stins în Scotland Neck, la 60 de kilometri de unde a început.

Șeriful comitatului Nash, Keith Stone, a declarat că depozitul a fost cel mai afectat, adăugând: „Am primit rapoarte despre 50.000 de paleți de medicamente care sunt împrăștiați în întreaga instalație și care au fost deteriorați din cauza ploii și a vântului.

Un angajat al Pfizer a declarat pentru ABC 11 că toți s-au grăbit să intre în zona de siguranță când au auzit de iminența furtunii.

El a spus că luminile au pâlpâit în interiorul instalației, iar apoi s-a auzit un sunet „ca și cum ar fi explodat o bombă.

Zgomotul a durat doar aproximativ un minut sau 90 de secunde.

Pfizer a precizat că fabrica, întinsă pe o suprafață de producție de 1,4 milioane de metri pătrați, „este una dintre cele mai mari facilități de produse injectabile sterile din lume.

De asemenea, produce flacoane, seringi, pungi și flacoane de anestezie, analgezice, produse terapeutice, antiinfecțioase și blocante neuromusculare.

Evaluăm situația pentru a determina impactul asupra producției”, a precizat compania.

Gândurile noastre sunt alături de colegii noștri, de pacienții noștri și de comunitate, în timp ce ne refacem după acest incident meteorologic.

Serviciul Național de Meteorologie a descris tornada ca fiind de gradul EF-3, potrivit WITN.

Citiți și:
Lecţia bumerangului
Contracte secrete privind vaccinurile covid dezvăluie modul în care Pfizer a constrâns guvernele pentru a-și maximiza profiturile

 

yogaesoteric
17 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More