Lecţia bumerangului

 

Viaţa dă lecţii. Este una dintre metodele ei preferate pentru a perfecţiona specia umană.

Printre aceste lecţii, extrem de întâlnită este lecţia bumerangului. Sintetizată în diverse formule de tezaur folcloric, pe înţelesul tuturor: „cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, „unde dai şi unde crapă”, „nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte”, „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”…

Băsescu a creat ghioaga DNA ca să-şi pună la pământ adversarii politici. După un timp ghioaga i s-a întors direct în moalele capului, sub diverse întruchipări: Mircea Băsescu, Elena Udrea, Ioana Băsescu şi alţi apropiaţi. Acum îi dă târcoale chiar lui, recomandându-se Petrov. Perversă armă!

Statul paralel, ca să scape de PSD, a inventat un partid din pilitură de securişti botezat USR. Adică un partid de aşchii toxice sărite dintr-un trunchi comun de tristă amintire şi manevrabile prin intermediul magnetului balivernelor soroşiste. Acum, în oglindă, a apărut tot din neant (precum USR), un partid cu polaritate inversă, pe numele său AUR. Care, exact cu metodele useriştilor de la începuturi, îi zgâlţâie neconvenţional pe cei ajunşi azi la putere. Gură mare, lume în stradă, spirit rebel, negare pe toate fronturile. Roata se învârte!

Klaus Iohannis a crezut că l-a prins pe Dumnezeu de picior când a avut loc nenorocirea de la Colectiv. A luat-o ca pe un cadou cu dedicaţie şi s-a năpustit să o exploateze politic în cel mai abject mod. Dar lecţia vieţii nu a întârziat să-l cheme la corigenţă şi iată, acum, incendiile de la Piatra Neamţ şi Matei Balş i-au explodat direct în figură. Nu doar dându-i jos masca, dar şi mutilându-l. Căci cum altfel se poate interpreta gafa lui cu mersul la schi în plină tragedie naţională, decât ca o automutilare ce nu va putea fi reparată în niciun fel, de niciun estetician.

Şi exemple de lecţii pe care viaţa le dă politicienilor noştri ticăloşi de ieri şi de azi precum şi susţinătorilor fără discernământ ai acestora ar mai putea fi livrate cu ghiotura. Lecţia „pandemia”, care a oprit nişte alegeri anticipate gândite strict politicianist; lecţia cu jandarmii, aceştia fiind răi pe 20 iunie 2018 când apărau guvernarea PSD dar devenind brusc buni acum când au trecut de partea guvernării „de dreapta” etc.

Da, roata se învârte, istoria se repetă, foaia se întoarce! Legea acţiunii şi reacţiunii (legea karma-ei, după cum este cunoscută în Orient) este implacabilă şi nu se abate de la aceste precepte oricât s-ar strădui nişte închipuiţi aflaţi meteoric la putere să o deturneze.

Este atât de evident că principiul „după faptă şi răsplată” nu iartă pe nimeni, mai devreme sau mai târziu, încât doar aceia care refuză să privească mai departe de vârful nasului rămân indiferenţi la perspectiva facturilor lui. Cohorte de propagandişti, creiere aparent luminate, care sigur au în dotare şi „faza lungă”, se complac să îl ignore. Să nu ţintească orizontul pentru că, vremelnic, miopia asta le convine. Laşitatea, oportunismul, complicitatea cu derizoriul sunt printre explicaţiile acestei miopii.

Asistăm la răzbunarea dublei măsuri.

Ce să vezi: toate relele pe care Iohannis şi ai lui le reproşau înecaţi de indignare „ciumei roşii” se repetă de la o vreme şi sub stindardul galben. Traseismul politic, clientelismul, ciolaniada, politizarea structurilor administrative, arivismul, incompetenţa, lipsa de viziune şi de acţiune, războaiele interne, ordonanţele de urgenţă în justiţie…; totul, totul, dar totul se repetă la indigo. Doar că atunci ele erau atacate cu intransigenţă, în vreme ce acum sunt cocoloşite, sunt ascunse sub valuri de demagogie şi de pretexte tocmai bune pentru TikTok.

De ce putem spune că dubla măsură se răzbună? Pentru că, aşa cum arătam mai sus, totul se supune legii acţiunii şi reacţiunii. Ea fiind implacabilă, câştigă mereu. Cu cât i se opune mai multă rezistenţă, cu atât atacă mai în forţă. Până reuşeşte ce este de reuşit.

A vrut să le plătească haştagiştilor pentru mizeriile legate de Colectiv? Le-a dat incendiul de la Piatra Neamţ. Aceştia s-au făcut că nu înţeleg şi au aruncat pisica în curtea vecină.
Da? – s-a „înfuriat” legea karma-ei! Atunci luaţi şi incendiul de la Matei Balş!

Ceea ce nu înţeleg păcătoşii este că păcatele nu se iartă prin minciună ci prin recunoaştere şi căinţă.

Vlad Voiculescu, unul dintre exponenţii celor ce au refuzat să jure pe Biblie, crede că-i merge aşa: cu gargară şi tupeu catifelat. Ei bine, anumite INSTANŢE nu înghit impostura şi pe impostori!

Aşa că, sigur, nu o să-i meargă. Deja a mai primit un avertisment, de la spitalul Sf. Pantelimon. Şi o să tot primească avertismente, din ce în ce mai dure, mai grave, mai pentru nesimţiţi, până când o să se supună aceleiaşi măsuri cu care el i-a judecat pe alţii.

Valabil şi pentru Klaus Iohannis. Curând, legea karma-ei, implacabilă, o să-i trimită şi lui nota de plată pentru dublele sale măsuri. Vă amintiţi mitingul la care a participat în geacă roşie? L-a calificat la vremea aceea drept o victorie a democraţiei, „vocea poporului care întotdeauna are dreptate”. Desigur că nu aţi uitat ce fericit era printre derbedeii dezlănţuiţi care defilau cu spânzurători şi zeghe, cerând puşcărie, sânge, moarte?

Despre protestele de acum, mucles! Oare pentru că la ele, printre altele, se strigă „Ieşi afară javră ordinară” şi „Jos Iohannis”?

Asistăm la ultimele repetiţii ale unui spectacol grandios, cu figuraţie naţională. El va avea două părţi: Lecţia bumerangului şi Răzbunarea dublei măsuri.

Hotărâţi-vă dacă îl veţi privi la televizor sau vă veţi alătura figuraţiei.


Citiţi şi:
Dumnezeu nu doarme şi nu bate cu ciomagul
Legăturile lui Klaus Iohannis cu Francmasoneria

 

yogaesoteric
16 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More