Semn de la Dumnezeu? Statuia lui Merkel s-a prăbușit la pământ

Singura statuie ecvestră din Germania a fostului cancelar Angela Merkel s-a prăbușit. Încă din primăvară, sculptura realizată de artistul Wilhelm Koch, care a fost amplasată în fața unui muzeu din Palatinatul Superior, a suferit daune considerabile, informează presa germană.

Opera de artă amplasată în fața Muzeului Templului din cartierul Freudenberg din Etsdorf, în districtul Amberg-Sulzbach, a suferit deja daune considerabile în primăvară, când capul calului s-a desprins și mâna Angelei Merkel a căzut.

Însă pe 15 septembrie, statuia ecvestră s-a prăbușit complet, după cum a informat artistul Wilhelm Koch.

Koch instalase opera de artă în octombrie 2021, cu ocazia unei expoziții de fotografie în fața Muzeului Templului. Statuia o înfățișa pe fostul cancelar în mărime naturală călare pe un cal, îmbrăcată în costumul ei tipic de pantaloni și cu mâinile așezate în celebrul „romb Merkel”, privind spre est. Era singura statuie ecvestră a politicianului CDU din Germania.

Sculptura de 2,70 metri înălțime cântărea o tonă și jumătate și a fost realizată din beton ușor reciclat, care, însă, nu a putut rezista efectelor vremii. Betonul ușor, care a fost produs cu ajutorul unui proces de imprimare 3D, nu era potrivit pentru utilizarea în aer liber, spune Wilhelm Koch. Artistul se gândește acum ce să facă cu rămășițele statuii ecvestre.

În primăvară, el a fixat inițial mâna căzută și capul rupt al calului cu bandă adezivă și a dat cu var statuia. Dar încercările de salvare nu au ajutat. În dimineața zilei de 15 septembrie, Koch a găsit doar moloz: Figura fostului cancelar, realizată din beton ușor reciclat, căzuse de pe cal, iar calul însuși se rupsese în bucăți la mijloc.

Citiți și:
O statuie grotescă semnalează sfârșitul tragic al familiei naturale
Preşedintele Poloniei «a luat foc» după ce o statuie a lui Isus a fost «împodobită» cu steagul LGBT

 

yogaesoteric
17 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More