Preşedintele Poloniei «a luat foc» după ce o statuie a lui Isus a fost «împodobită» cu steagul LGBT

 

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a criticat gestul unor activişti care au arborat pe o statuie din Varşovia a lui Isus un steag în culorile curcubeului, simbol al minorităţilor sexuale LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali etc.).

„Cred că mulţi oameni religioşi din Polonia au fost jigniţi de asta”, a declarat Duda agenţiei de ştiri PAP, preluată de DPA.

Preşedintele a adăugat că activiştii au căutat să creeze o legătură între steagul respectiv şi Isus, ceea ce după părerea sa a fost „un act ilegal” şi incorect.

La sfârșitul lunii iulie au fost aşezate steaguri în culorile LGBT, simboluri anarhiste şi manifeste pe mai multe monumente din capitala Poloniei, inclusiv pe statuia lui Isus din faţa Bisericii Sfintei Cruci din centrul oraşului. Poliţia a arestat trei activişti, care au fost ulterior eliberaţi. Aceştia au fost acuzaţi de ofensă adusă sentimentelor religioase şi de profanarea de monumente.

Subiectul drepturilor LGBT a revenit în atenţie în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Polonia. Conservatorul Duda – care a fost în cele din urmă reales pe 12 iulie în detrimentul liberalului Rafal Trzaskowski, primarul Varşoviei – a făcut de mai multe ori în perioada respectivă comentarii homofobe. „Urmăresc să ne spună că sunt oameni. Dar e doar o ideologie”, a spus el despre membrii minorităţilor sexuale.

Zeci de autorităţi locale, în special în sud-estul Poloniei, au adoptat rezoluţii fără caracter obligatoriu împotriva ideologiei LGBT, pe care Duda a comparat-o cu „neobolşevismul”, reaminteşte DPA.

Mai mulţi deputaţi de stânga au protestat în 6 august purtând măşti în culorile LGBT în parlamentul de la Varşovia, unde preşedintele a depus jurământul pentru al doilea mandat.

Citiți și:

Polonia: ideologia LGBT este «o ameninţare la adresa naţiunii, identităţii şi existenţei noastre”

Corectitudinea politică este, de fapt, o aberantă negare a realității – Interviu cu Pascal Bruckner


 

yogaesoteric
9 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More