Expert militar internațional: România este necesar să doboare orice obiect pătruns în spațiul său aerian. Poate fi o bombă nucleară

România nu se poate limita doar la declarații politice în cazul în care spațiul său aerian este violat, afirmă analistul militar rus stabilit în Occident, Iuri Fedorov, într-un interviu pentru postul TV praghez Current Time, finanțat de congresul american.

Expertul e de părere că orice obiect pătruns pe teritoriul său este necesar să fie doborât fără ezitare, întrucât el poate conține armament nuclear, chimic sau biologic.

Întrebat de postul TV cum ar fi indicat să reacționeze țara noastră în scandalul dronelor rusești ajunse în Deltă, expertul a răspuns:

Cum va reacționa România în sine, nu știu. Pot doar presupune că va exista un anumit protest, se va spune că este inacceptabil, că Rusia este necesar să respecte dreptul internațional ‒ să nu lezeze suveranitatea, integritatea teritorială a altor țări și așa mai departe. Dar totul va rămâne, din păcate, la nivelul unei declarații politice.

În realitate, orice țară care își respectă suveranitatea nu poate să se limiteze doar la avertismente politice. România este necesar să declare clar și fără echivoc că data viitoare când ceva aparținând Rusiei, fie că este o rachetă, o dronă, un avion și așa mai departe, îi încalcă spațiul aerian, atunci va doborî acest obiect.

România are toate motivele să facă asta, deoarece orice țară în al cărei spațiu aerian pătrunde un anumit obiect ‒ și cine știe ce se află pe acest obiect, poate fi o bombă nucleară ‒ este necesar să ia toate măsurile pentru asigurarea propriei securități, pentru protejarea cetățenilor săi, inclusiv a celor care locuiesc în comunitatea respectivă și care spun că nu se simt în siguranță. Prin urmare, guvernul este pur și simplu obligat să ia toate măsurile diplomatice.

În practică, aceasta înseamnă că imediat ce un vehicul fără pilot traversează granița spațiului aerian al României și trece pe deasupra Dunării, atunci România este necesar să doboare acest obiect cu un sistem de rachete antiaeriene. Repet, nimeni nu poate ști ce se află pe acel vehicul: poate fi armament chimic, biologic sau nuclear”, susține expertul.

Citiți și:
România și misiunile euro-atlantice
Chiar ne bagi în război? STS și armata iau satelit!
Drona a fost americană! Col. (r) STS Daniela Tobă expune o teorie valabilă: A fost Phoenix Ghost

 

yogaesoteric
19 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More