Britanicii fac închisoare dacă nu respectă cerințele Net Zero și consumă mai multă energie decât vrea statul sau mint cu privire la consumul real

Proprietarii de locuințe din Marea Britanie ar putea fi condamnați la închisoare până la un an sau amendați cu 15.000 de lire sterline pentru nerespectarea noilor reglementări privind eficiența energetică propuse de guvernul conservator, care au fost descrise de critici drept o „extindere masivă a statului și a puterii sale asupra vieții noastre”.

Proiectul de lege privind energia subliniază câteva cerințe noi pe care proprietarii de case este necesar să le respecte în legătură cu Net Zero, angajamentul guvernului de a fi neutru în carbon până în 2050. Pentru prima dată, persoanele se confruntă cu acuzații penale pentru nerespectarea măsurilor menite să reducă amprenta de carbon a țării.

Un astfel de regulament draconic prevede că aparatele electrocasnice precum frigiderele, mașinile de spălat și pompele de căldură este necesar să fie echipate cu funcții inteligente care pot fi controlate de „orice persoană care efectuează controlul sarcinii”, și anume Rețeaua Națională, care supraveghează majoritatea transportului de energie electrică și distribuție în Marea Britanie.

Majoritatea gospodăriilor din țară nu respectă în prezent noile măsuri prevăzute în proiectul de lege, ceea ce înseamnă că proprietarii de case vor fi obligați să plătească sume importante pentru a transforma proprietățile și a le face „eficiente din punct de vedere energetic”. În caz contrar, aceștia se pot confrunta cu acuzații penale pentru așa-zisa „neconformitate”.

Proiectul de lege a înfuriat un număr de parlamentari conservatori care au amenințat să se răzvrătească împotriva legislației, unii susținând că este cea mai recentă tranșă din obsesia guvernului pentru „cultul” Net Zero.

Deputatul conservator Craig Mackinlay a declarat: „Este necesar să spun că disprețuiesc absolut acest proiect de lege. Aceasta va fi prima dată când incriminăm potențial oameni din această țară pentru că nu aderă la acest nou cod Net Zero”.

Mackinlay a cerut guvernului să analizeze atent propunerea de a arunca concetățenii în închisoare timp de un an „pentru o infracțiune necunoscută a viitorului legată de Net Zero”.

Sunt un conservator pentru libertate, pentru a nu trimite oamenii în închisoare pentru că nu aderă la această religie Net Zero”, a spus el mai târziu într-un interviu pentru GB News.

Sir John Redwood, mai diplomatic, și-a exprimat îngrijorarea că „fiind excesiv de restrictiv și în special prin amenințarea cu sancțiuni civile și chiar penale asupra unora dintre comportamentele lor”, guvernul riscă să „antagonizeze” publicul larg.

Pe parcursul acestui proiect de lege, creăm costuri și reglementări, penalități și obligații. Este important să ținem oamenii alături de noi și riscăm să-i pierdem dacă le punem sarcini nejustificate”, a adăugat fostul secretar de afaceri Jacob Rees-Mogg.

Comentând cea de-a treia lectură a proiectului de lege de către parlamentari, Nigel Farage a criticat și el proiectul.

Există prevederi uluitoare în acest proiect de lege care ar permite crearea de infracțiuni penale dacă întreprinderile și cetățenii particulari nu spun adevărul sau nu îndeplinesc noile cerințe de energie pentru casele lor”, a spus el telespectatorilor.

Mi se pare cu adevărat extraordinar. Ai putea fi urmărit penal pentru că ai furnizat informații false despre eficiența energetică a casei tale”, a adăugat el, numind mișcarea o „extindere masivă a statului și a puterii sale asupra vieților noastre”.

Ministrul Energiei, Andrew Bowie, le-a spus colegilor deputați că proiectul de lege este o unul de „pionierat la nivel mondial” și „va furniza acestei țări energie mai curată, mai ieftină și mai sigură”.

Citiți și:
Elveția: Cum să reduceți consumul de energie: „Dușul? Faceți-l în doi”
Gheorghe Piperea: Situația este mult mai gravă decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More