Elveția: Cum să reduceți consumul de energie: „Dușul? Faceți-l în doi”

Sfat util: Puteți chema și vecinii și părinții și să faceți duș 5-6 împreună și prin rotație, la casele celorlalți. Așa veți economisi cu toții și veți fi fericiți, făcând mai des duș.

Campania lansată la începutul lunii septembrie de Berna își propune să sensibilizeze populația: „Este nevoie doar de o mică modificare în obiceiurile fiecăruia”.

Economia de energie electrică în gospodăria Sommaruga, povestită chiar de către consilierul federal.

Energia este deficitară. Să n-o irosim!

Cu acest slogan, Consiliul Federal din Berna, Elveția, a lansat o campanie prin care explică populației sfaturi simple pentru a economisi gaz, păcură și energie electrică. Recomandările variază de la scăderea temperaturii din încăperi, la limitarea utilizării aparatelor electrice și la reducerea consumului de apă caldă.

Simonetta Sommaruga, actual consilier federal și fostă președintă a Elveției, își spune povestea. Dar ce face de fapt Sommaruga acasă? Cititorii 20 Minuten au întrebat-o pe chat-ul de comunicare virtuală, iar consilierul federal a răspuns prompt:

Există multe moduri de a economisi electricitate: închideți calculatorul când nu aveți nevoie de el, stingeți luminile sau faceți un duș împreună”, le-a spus într-o manieră semi-serioasă șefa de la Datec.

Aceasta nu înseamnă că este nevoie să îți bulversezi complet viața, ci să faci mici modificări în obiceiurile tale, potrivit consilierului federal.

Nu, nu este necesar să vă opriți din videogaming”, îl liniștește pe un cititor gamer, „Dacă întreaga populație aderă la inițiativa noastră, putem continua să trăim normal. În cazul dvs., vă recomand să opriți computerul sau consola și să nu o lăsați în stand-by.

Sfaturi simple

Utilizarea cu moderație a dispozitivelor electrice este în centrul campaniei lansate de Consiliul Federal.

Am o priză și mă asigur că închid întotdeauna toate dispozitivele care sunt conectate la acea priză”. Totuși, câteva trucuri simple ar putea face toată diferența. „De ce să folosești energie electrică pentru ceva ce nu folosești? Este pur și simplu un nonsens.

Sommaruga subliniază, de asemenea, că măsurile de economisire a energiei electrice au, în plus, un efect benefic asupra facturii la sfârșitul lunii. Și cum rămâne cu frigul?

Îmi plac șosetele de lână și le port tot timpul, iar dormitorul nu-l încălzesc. Mai bine să dormi în doi!

Citiți și:
Adio, dușuri calde și iluminat public! Planul bolșevic pus la cale de UE
Macron aruncă Franța în beznă: Iluminatul public va fi oprit noaptea; va începe o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național

 

yogaesoteric
20 octombrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More