Gheorghe Piperea: Situația este mult mai gravă decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale

Civilizația occidentală se va schimba ușor în societate de grotă, o lume minunată unde vom îngheța de frig

Așadar, recomandarea de evitare a risipei de energie devine obligație, din exact momentul în care Ursula a anunțat-o recent, de la tribuna Parlamentului European, cu gesturi din mâini și pauze retoric-hipnotice similare celor pe care le făcea Hitler.

De acum încolo, civilizația occidentală se poate schimba ușor în societate de grotă, o lume minunată unde vom îngheța de frig, cu masca pe figură, distanțați, dar totuși lipiți unii de alții la dușurile lunare, și luând mici pauze de la tremurat și scărpinat pentru a ne procura insectele izbăvitoare cu care ne vom fi ostoit foamea.

Și, desigur, vom fi solidari în consumul de energie și hrană cu cei 0,1% din populația Terrei care dețin toate resursele, dar sunt deosebit de interesați de sănătatea planetei și a turmei noastre de supuși docili și de înlănțuiți prin datorii și credință în știință și în zeii tehnocrați.

Notă intermediară pentru cei care s-au născut după 1989: internetul, telefonul mobil / tableta / laptopul, aplicațiile (inclusiv cele de comandat mâncare, călătorii, gadget-uri, pantofi, instrumente de realitate augmentată), feisbuc, insta, tictoc, toate funcționează cu electricitate. Mai puțin consum de electricitate = mai puțină digitalizare.

Cum va ști zeul birocratic că risipim?

O, dar e simplu. Ne-am digitalizat la oraș, avem în case ori în curți contoare „inteligente” de energie, care nu doar că pot fi citite și manipulate din fața calculatorului furnizorului, ci și oprite când vom fi depășit pragul psihologic de 85% (mă rog, așa e acum, dar cine ne garantează că nu va fi 30% peste încă 6 luni de înfrângeri catastrofale ale lui Poutine și peste încă 10-15 infarcturi ori come induse ale inamicului no. 1 al „civilizatei” Europei?).

Avem un mic avantaj la țară, unde nu prea sunt contoare „inteligente”. Mai avem un mic avantaj, strategic: la noi, digitalizarea nu se face, pentru că se fură (mai ales în stil userist, pă consultanță, de exemplu).

Plus că sunt și semeni de-ai noștri care de-abia așteaptă să ne dea în gât pentru risipă. Se numesc radio-șanț, ciripitori sau wistleblowers, după preferințele lingvistice ale fiecăruia.

Vor fi, desigur, și legi care o să ne bage la zdup pentru risipă – vor fi angajați mii de polițiști, jandarmi și băgători de seamă în acest scop, că nu mai e nimic de combătut și sancționat dpdv infracțional (de vreme ce traiul la grotă ne va fi „civilizat” la maxim). Și ce nu facem noi din frica de pulan milițienesc și de amenzi?

Oricum, suntem pe calea cea bună dpdv mass-media și influenceri. Să vedeți acum râuri de justificări și fluvii de „raționamente”: dacă națiunile „civilizate” decid să reducem risipa, să devenim insectivori, să stăm împuțiți, să purtăm n-șpe măști, să ne înțepăm de ț-șpe ori, o vom face și noi, căci cine suntem noi să ne opunem, nește troglodiți?

Nici nu va mai conta că reducerea consumului și punerea pe butuci a economiei vor arunca țara, Uniunea Europeană și lumea civilizată în haos. Va conta doar că este necesar să facem și noi, mujicii Europei, ceea ce fac și pretind „civilizații”. Afurisită civilizație a păduchilor și a bolilor de piele și a degerăturilor și a malnutriției, ce să zic.

Știu, veți spune că fac bășcălie de aspecte serioase, ca în comunism. Dar situația este mult mai gravă decât pe vremea economiei ceaușiste de energie și a alimentației raționale. Ăia aveau un scop și o motivație atunci. Ăștia de acum sunt doar proști, iresponsabili și rău intenționați.

De aceea, este esențială nesupunerea.

Nu putem lăsa civilizația să regreseze către epoca de piatră pentru ifosele și pentru planurile demențiale ale unora care au ajuns să se creadă amortali și zei, sub egida build back better și a „marii resetări”.

Îndemnul la nesupunere devine vital.

DO NOT COMPLY! (Nu vă conformați!)

Hai Liberare!

Autor: Av. Gheorghe Piperea

Citiți și
Gheorghe Piperea: „Capitaliștii de supraveghere și de pradă reușesc mereu să convingă o mare masa de idioți utili”
Comisia Europeană cere României să ne întoarcem la vremurile cu frig în case și întuneric pe străzi
Mori de foame sau îngheață de frig – Alegerea pe care este necesar să o facă bătrânii la iarnă în țara bogătașilor

 

yogaesoteric
12 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More