Bombă la ONU! Un înalt oficial a demisionat, acuzând organizația că acoperă atrocitățile Israelului în Gaza

„Asistăm la un genocid care se desfășoară sub ochii noștri, iar noi nu facem nimic să-l oprim”

Directorul Oficiului Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) din New York, Craig Mokhiber, a demisionat, acuzând un „genocid” în Fâșia Gaza, pe care ONU a eșuat să-l oprească, relatează CNN, potrivit Știripesurse.

Craig Mokhiber arată în scrisoarea prin care și-a anunțat demisia că ceea ce se petrece în enclava palestiniană este un caz de genocid în toată regula.

Redăm o parte din scrisoarea de demisie:

Încă o dată, asistăm la un genocid care se desfășoară sub ochii noștri, iar organizația pe care o slujim pare neputincioasă în a-l opri”, a spus Craig, potrivit The Guardian.

El a spus că ONU nu a reușit să prevină genocidurile anterioare împotriva tutsi în Rwanda, a musulmanilor din Bosnia, a populației yazidi din Kurdistanul irakian și a celei rohingya din Myanmar și a scris: „Domnule comisar, eșuăm din nou.

Actualul masacru masiv al poporului palestinian, înrădăcinat într-o ideologie colonialistă, în continuarea deceniilor de persecuție și de epurare sistematică a acestuia, bazată în întregime pe statutul lor de arabi, nu lasă loc de îndoială.”

Mokhiber a adăugat: „Acesta este un caz de genocid ca la carte” și a declarat că SUA, Marea Britanie și o mare parte a Europei nu numai că „refuză să își îndeplinească obligațiile care le revin în temeiul Convențiilor de la Geneva”, dar în plus, susține economic și informațional atacul Israelului și îi oferă acoperire politică și diplomatică.

Este necesar să sprijinim înființarea unui stat secular unic și democratic în toată Palestina istorică, cu drepturi egale pentru creștini, musulmani și evrei”, a scris el, adăugând: „și, prin urmare, desființarea proiectului profund rasist și de colonizare și sfârșitul apartheidului pe întregul teritoriu”.

Mokhiber a lucrat pentru ONU din 1992, ocupând o serie de funcții din ce în ce mai importante. El a condus activitatea Înaltului Comisar pentru conceperea unei abordări a dezvoltării bazate pe drepturile omului și a fost consilier principal pentru drepturile omului în Palestina, Afganistan și Sudan.

Avocat specializat în dreptul internațional al drepturilor omului, a locuit în Gaza în anii 1990.

Citiți și:
Rusia a denunțat la ONU ipocrizia SUA și a aliaților săi, care se fac că plouă dacă e vorba de respectarea dreptului umanitar în cazul Israelului
Va înțepa scorpionul sionist broscoiul american?

 

yogaesoteric
9 ianuarie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More