Mame surogat și-au revendicat copiii

Un japonez bogat a câștigat custodia a 13 copii născuţi de mame-purtătoare în Thailanda, cea mai recentă victorie într-un scandal pe această temă care a scos la iveală zonele gri ale afacerii, scrie AFP.

„Pentru fericirea a treisprezece copii născuţi de mame-purtătoare, instanţa a decis că toţi ar fi în mod legal ai reclamantului”, a decis Tribunalul pentru Minori din Bangkok.

Şase mame surogat au fost găsite într-un apartament din Bangkok, în 2014, alături de copiii lor născuţi din acelaşi tată japonez. Mamele, care locuiau cu copiii lor în apartamentul închiriat de către clientul lor bogat japonez, au depus o plângere împotriva statului pentru a-şi recupera copiii.

Afacerea mamelor-surogat s-a dezvoltat în Thailanda, timp de mai mulţi ani, din cauza unei incertitudini juridice, dar scandalul din jurul acestor copii a stârnit controverse şi o lege care interzice practica pentru străini. 

Citiți și:

Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex sunt principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii

O lesbiană a născut un metis…

yogaesoteric

12 iunie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More