Aleksandar Vučić: Situația din întregul Balcani se va calma atunci când ne vom lua destinul în propriile mâini și ne vom rezolva singuri problemele, fără implicarea străinilor

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că situația din întregul Balcani se va calma atunci când ne vom lua destinul în propriile mâini și ne vom rezolva singuri problemele, fără implicarea străinilor.

Problema este că „toți acești străini nu ne lasă niciodată să vorbim între noi” și că o parte din conducerea bosniacă s-a gândit întotdeauna: „avem America, Germania și nu știu pe cine, așa că îi vom folosi pe ei împotriva Serbiei și a sârbilor”, a spus el.

Referindu-se la rezoluția ONU privind genocidul de la Srebrenica, el a spus că nu a vorbit niciodată despre natura juridică a actului în sine, dar că îl interesează din ce cauză această rezoluție a apărut în acest moment și dacă o astfel de mișcare ar putea aduce reconciliere în regiune.

Citiți și:
Dezvăluirile unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia
FMI şi Banca Mondială au pregătit terenul pentru războiul din Iugoslavia

 

yogaesoteric
21 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More