Pamflet de viziune apocaliptică

Pentru a înțelege ce se petrece în lumea de azi este necesar să crezi că omenirea are un destin trasat de o conştiinţă supremă pe care noi o numim Dumnezeu, care ne-a conceput după chipul și asemănarea Lui, și care ne aşteaptă să ne întoarcem acasă.

Lucifer se opune planului dumnezeiesc, ne amăgeşte cu realizarea raiului pe pământ și face eforturi disperate să ne țină să viermuim în jurul lui.

Tatăl Ceresc ne-a trimis în familii, în seminţii și neamuri biblice, și în naţiuni moderne. Lucifer vrea să desfiinţeze familiile, neamurile și naţiunile și să le înlocuiască cu o cloacă satanică după înfăţişarea lui murdară.

În vederea dezbinării noastre, necuratul a inventat toate mârşăviile din lume. O formă virulentă promovată în secolul trecut a fost comunismul și lupta de clasă, schimbată recent în lupta de rasă. Și încleştarea între Dumnezeu și diavol, între bine și rău, continuă.

**********

Faza demonică finală a încercării de distrugere a României a început după actul de la 23 august 1944. Distrugerea elitei de către comunişti a fost dirijată de etnici ruşi și evrei din NKVD și a urmărit uciderea sufletului românesc. În acele vremuri România a continuat să trăiască în inimile celor oprimaţi, multi dintre ei aflaţi în închisori, unde au învins prin rugăciune, prin poezie și când a fost posibil, prin cântece.

**********

Am învăţat în închisoare sute de poezii și zeci de cântece compuse de deţinuţi. Multe dintre poezii le-am publicat dar, din păcate, urechea nu m-a ajutat să redau melodiile cântecelor învăţate și între timp am uitat în mare măsură și lirica lor. Îmi amintesc totuşi un fragment din Cantata Maramureşului, compusă de unul din partizanii maramureşeni…….

Din cântecul tulnicului

Munţii Maramureşului gem,
Slugile rele se tem…….
Potop de amar
și de pară,
Pe toate năpârcile ce-au năvălit
în țară,
Pe toate domniile cu suflet de fiar
ă,

Munţii Maramureşului gem,
Slugile rele se tem…
….”

Cantata prevedea în continuare foc și pară, dar se încheia cu o Românie victorioasă și creştină. Aştept de şapte decenii acea Românie, dar acum se pare că se apropie. Năpârcile dau din colț în colț. Nu mai au unde se ascunde. Toate minciunile diavolului au ieşit la iveală. Nu-i mai crede nimeni nici pe marele mincinos și nici pe pigmeii care îi ţin isonul. Satana se văicărește. Nu mai are arme; nu mai are muniţii; nu mai are noi minciuni. Urlă și se strâmbă ca-n gură de şarpe. I se apropie sorocul.

Înainte de a se prăvăli în hăul iadului, diavolul va încerca să ia toată omenirea cu el. Va încerca să distrugă toată creaţia lui Dumnezeu, dar nu va reuşi. Lucifer, cel care ne-a adus întuneric în loc de lumină, va fi aruncat în focul gheenei împreună cu toate slugile care l-au urmat. Curaj fraţilor! Vom învinge!

**********

Lumea de azi e în flăcări în cel puțin două zone extrem de sensibile. Focoasele ard la vedere în stepele ucrainene și în jurul Israelului. Cele două focare se pot contopi și pot declanşa oricând o catastrofă globală. Ambele focare sunt conduse de persoane care nu acceptă nicio altă variantă decât a lor. Unul dintre ei s-a afundat într-un conflict din care nu mai are nicio ieşire; al doilea preferă să declanşeze un război mondial mai degrabă decât să-şi piardă puterea. Iisus S-a sacrificat ca să salveze omenirea. Asemenea lideri ar sacrifica întreaga omenire ca să-şi salveze pielea. Nu știu unde se va ajunge, dar știu că România e prinsă direct sau indirect în ambele conflicte și riscurile sunt imense. Și conducătorii țării nu se ridică la înălţimea evenimentelor pe care le trăim.

**********

Altfel, Ucraina este împinsă puternic din spate împotriva Rusiei și arde ca o lumânare. Cui îi servesc aceste sacrificii? Cine vrea acest război fratricid? Se pare că în spatele evenimentele sunt miliardarii lacomi și nesătui din Occident care şi-au propus ca mai întâi să cucerească Ucraina, apoi să răpună Rusia, și în continuare să ia în vizor China. Toate sunt chipurile pentru binele nostru. Or, aşa ni se spune. Adevărul e că magnaţii care dirijează omenirea se tem că pierd controlul asupra lumii și se grăbesc. Au și motive. Lumea a început să se trezească. Deocamdată, lupta dintre Est și Vest se duce în Ucraina și pentru moment conflictul pare să fie sub control. În mod neaşteptat a izbucnit însă și războiul din Orientul Apropiat și riscul s-a ridicat la cote foarte ridicate deoarece împreună pot duce la o catastrofă globală.

Numai Dumnezeu ne mai poate salva!

Autor: Nicolae Dima

Citiți și:
Assange la Consiliul Europei: „Sunt liber astăzi pentru că m-am declarat vinovat de jurnalism”
România, sancționată de Comisia Europeană pentru introducerea unor măsuri naționale pentru limitarea libertății participanților la piața de energie

 

yogaesoteric
11 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More