25% dintre finlandezi lucrează acum acasă, deoarece remodelarea coronavirusului funcționează în întreaga UE

Finlanda și Luxemburg au avut cel mai mare indice de lucrători de acasă în 2020 din UE, în timp ce Bulgaria s-a situat chiar în partea de jos a listei, potrivit ultimelor date Eurostat.

Oamenii lucrează din ce în ce mai mult de acasă în multe țări europene, iar criza coronavirusului a accelerat doar această tendință, potrivit datelor Eurostat.

Aproape fiecare al optulea european a lucrat de acasă în 2020. În Finlanda, Irlanda și Luxemburg aproape fiecare al patrulea cetățean. În Polonia, 8,9% dintre angajați au lucrat de la distanță”, a informat șeful Fondului polonez de dezvoltare, Paweł Borys, citând noi date Eurostat care au evalut modul în care domeniul profesional s-a adaptat la restricțiile impuse în criza covid.

Conform celor mai recente date, țara cu cel mai mare indice de angajați care au lucrat la distanță în 2020 a fost Finlanda (25,1%). Pe locul al doilea a fost Luxemburg (23,1%), urmat de Irlanda (21,5 %).

În acest bilanț, Polonia a ajuns sub media UE (12,3%), cu 8,9% dintre polonezi care lucrează de acasă. Sub Polonia s-au aflat țări precum Cehia (7,2%), Slovacia (5,7%) și Ungaria (3,6%). Țara cu cel mai mic număr de cetățeni care își puteau desfășura munca de acasă a fost Bulgaria – doar 1,2%, iar România s-a situat pe penultimul loc, cu 2,5%.

Datele Eurostat arată, de asemenea, că în 2020, mai multe femei decât bărbați au lucrat de la distanță (13,2% față de 11,5%). Cel mai mare indice al angajaților care au funcționat prin muncă hibridă a fost înregistrat în grupa de vârstă cuprinsă între 25 și 49 de ani.

Paweł Borys a menționat, de asemenea, că munca hibridă va fi cel mai probabil introdusă permanent în multe profesii, ceea ce este o veste proastă pentru proprietarii de clădiri de birouri.

Un raport al Grupului CBRE din aprilie afirmă că în Varșovia, spațiul de birouri a depășit 6,04 milioane de metri pătrați, o creștere de 8% în decurs de un an. Cu toate acestea, în primele luni ale anului 2021, doar 109.000 de metri pătrați din acest spațiu au fost închiriați, o scădere de 21% față de aceeași perioadă din 2020.

Citiți și:
Supravegherea la muncă, noua doctrină post-covid
De când a început pandemia, suntem lipiți de ecranele calculatoarelor. Există un antidot la „intensitatea digitală”?

 

yogaesoteric
30 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More