Deștepții profită! Proștii se prefac și se milogesc!

Mai demult, un părerist într-ale istoriei făcea tărăboi pe ideea că guvernul ar putea introduce restricții de circulație pentru absolvenții de universități. Cum adică, absolvenții să nu aibă dreptul să-și părăsească țara? La mintea lui de turnător bătrân și prost, dreptul la emigrație economică și profesională este unul divin și intangibil, chiar dacă poporul din care pleacă ar decădea mereu. Şi țara „aparținătoare” (termen din lumea spitalicească) ar suferi și ea de pierderi dramatice tocmai din plecarea celor mai luminate conștiințe.

De altfel, președintele și guvernul României ignoră problema, de parcă ar fi doar administratorii unui dormitor sau ai unui bantustanat european din care țările dezvoltate își recrutează forța de muncă și performerii intelectuali.

Din păcate, imediat după căderea comunismului, fenomenul a luat proporții. Migrația forței de muncă a fost controlată o vreme prin vize. Loteria vizelor și dosarele pentru Canada și Australia au fost și ele forme de a selecta performeri profesionali și intelectuali. Regret enorm că într-o perioadă am publicat anunțuri despre Loteria Vizelor în SUA și nu am contestat public practica în cauză.

Trei decenii, țara noastră a funcționat numai ca rezervor de forță de muncă, de forță fizică (mai ales pentru mercenari și societăți internaționale de pază în zone de conflict) sau de valori artistice și de performeri în inteligență artificială.

Nimeni, dar absolut nimeni și niciun partid parlamentar nu și-a pus problema consecințelor acestui fenomen. Au lăsat totul în voia sorții și la nevoia țărilor beneficiare. Cu plecarea tinerilor absolvenți de universități, țara noastră a pierdut sume astronomice fără să primească nici măcar un mulțumesc diplomatic, necum compensații financiare.

Un absolvent de universitate costă până la faza de diplomă (inclusiv) cel puțin 150.000 de euro. Faceți un calcul să vedeți câți oameni școliți a făcut cadou România? Înmulțiți o jumătate de milion sau un milion cu 150.000 și obțineți nu doar cadoul făcut țărilor deștepte, dar și dimensiunea găurii financiare din bugetul României. Era atât de greu să introducem limitări de timp pentru cei care au studiat pe banii statului român? Era așa dificil să construim politici pentru dezvoltarea și afirmarea lor în sociatatea românească?

Să plece doctorii, zicea inconștient primul aventurier al țării!

Am citit nu demult o știre despre măsurile de acordare a vizei de muncă în Marea Britanie. Ce au decis englezii?

Câştigători ai unor distincţii precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi şi lucra mai uşor în Regatul Unit, conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.

Câştigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi ştiinţelor sociale sunt, de asemenea, vizaţi de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obţinerea vizei de muncă vor fi simplificate şi accelerate”…

Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit”, a declarat ministrul de interne Priti Patel, citat de Știri pe surse.

Bravo, Gogu! Să vină toți să înflorească Anglia!

Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelenţă ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului”, zicea același ministru!

Cam la fel fac și americanii, și canadienii, și toate țările dezvoltate! Ce zic acestea? Nici mâc! Se bucură să participe la reuniuni, la dezbateri, la vizite și adio.

Deștepții profită! Proștii se prefac și se milogesc!

Autor: Cornel Nistorescu

Citiți și:
Datorită ticăloșiei și a corupției politicienilor noștri, România a ajuns să fie țara cu cea de a patra diasporă din lume
Bancher polonez influent despre „Imperiul secret al UE”: Împotriva logicii și justiției, 340 de milioane de vest europeni bogați îi sug pe cei 103 milioane de estici săraci

 

yogaesoteric
30 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More