Serbia anulează festivitățile LGBT EuroPride prevăzute în septembrie / Proteste masive anti-gay la Belgrad

Serbia a anulat manifestările EuroPride din septembrie, un eveniment pan-european pro LGBT organizat în fiecare an într-un oraș diferit de pe continent. Anunțul a fost făcut de președintele Aleksandar Vucic, care a invocat o „criză dificilă” în Kosovo.

În acord cu majoritatea guvernului și cu premierul (…) marșul Pride, sau cum se mai numește, va fi amânat sau anulat (…)”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

Pur și simplu, la un moment dat, nu poți gestiona totul”, a adăugat el.

Proteste violente la Belgrad

Anterior cu o săptămână, aproximativ 50.000 de persoane au ieșit pe străzile din Belgrad pentru a protesta împotriva EuroPride, un eveniment LGBTQ+ care era programat să aibă loc între 12 și 18 septembrie.

Participanții la marș au cântat imnuri ortodoxe și cântece patriotice în timp ce purtau cruci, icoane și steaguri. „Nu vă atingeți de copiii noștri” și „Nu ocupației” se auzeau în procesiune.

Această ediție EuroPride urma să fie prima din Europa de Est, o regiune în care organizatorii denunță discriminarea homofobă.

Citiți și:
Franța va înființa funcția de ambasador pentru afacerile LGBT
UE va impune ideologia LGBT chiar trecând cu bocancii peste democrație

 

yogaesoteric
20 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More