A doua zi a Congresului Federaţiei Europene de Yoga, o reuşită

de Anca Munteanu

„Mulţi yoghini de pe planetă au încercat să unifice lumea. La acest congres, noi nu doar am încercat asta, chiar am reuşit”. Aceasta a fost concluzia lui Riehl Andre, invitatul francez al Congresului Federaţiei Europene de Yoga, în finalul celei de-a doua zi a acestuia.

Sala de conferinţe a Casei de Cultură a Studenţilor a fost ieri plină până la refuz. Peste 1.500 de persoane s-au înghesuit să vadă conferinţele din programul Congresului de yoga, precum şi spectacolul artistic din finalul zilei.  De un succes deosebit s-au bucurat conferinţele lui Swami Suryananda, preşedintele Federaţiei Europene de Yoga, care parcă i-a legat de scaune pe cei prezenţi, precum şi conferinţa lui Dileepji, un indian ce locuieşte acum în SUA şi care este delegatul Federaţiei Internaţionale de Yoga la Naţiunile Unite.

Spre deosebire de Suryananda, fiica sa, dansatoarea Surya, care a ţinut un seminar de dans indian, i-a făcut pe toţi cei prezenţi să danseze alături de ea.


Spectacolul din finalul zilei a fost, însă, cireaşa de pe tort. Surya, o tânără italiancă de 19 ani, care de 15 ani dansează, i-a dus pe cei din sală în India, prin dansurile sale.

Apoi Teatrul Sophrozin a pus în scenă povestea a două suflete pereche care se caută prin diferite vieţi şi civilizaţii în spectacolul „Jocul divin al vieţii”.

Surpriza a fost însă reacţia invitaţilor în finalul acestei piese. Pe rând aceştia s-au ridicat şi au luat cuvântul. „Sunt atât de fericit, încât fericirea mea nu mai încape în sală”, a început Suryananda. „A fi aici prezenţi ne-a făcut bine tuturor. Deşi am venit să fim alături de fraţii noştri în suferinţă, noi suntem cei care o să plecăm fericiţi. Vă îmbrăţişez pe toţi şi vă spun că ne vom întoarce curând”, a spus preşedintele Federaţiei Europene de Yoga, emoţionat. „Practicaţi yoga şi dansaţi”. Acesta a fost mesajul lui Dileepji pentru cei din România.

Yogahiraj Habib, un tunisian care acum locuieşte în Spania, vesel şi jucăuş ca un copil, a început să danseze din buric, apoi a vorbit despre spiritualitatea acestui dans. Pe rând, mai toţi invitaţii şi-au spus impresiile. „Ceea ce am înţeles în această seară este importanţa faptului de a fi uniţi”, a mărturisit Surya, copleşită de energia momentului. Seara s-a încheiat cu o meditaţie de comuniune cu mentorul spiritual al Şcolii de yoga MISA, Gregorian Bivolaru.

13 noiembrie 2005
yogaesoteric.net

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More