A fost descoperită originea unui semnal radio misterios provenit din spațiu…

 

În ultimii zece ani astronomii au recepționat mai multe semnale radio, pe cât de puternice pe atât de neobișnuite, provenite din spațiul cosmic. Așa numitele explozii de unde radio rapide (FRBs) au aprins imaginația oamenilor din întreaga lume, mulți considerându-le a fi semnale provenite de la civilizații mult mai avansate decât a noastră, care încearcă să ne contacteze.

Semnalele recepționate durează doar câteva milisecunde, însă degajă la fel de multă energie precum Soarele nostru. Până acum, nu am avut posibilitatea de a explica de unde provin astfel de semnale, și nici ce le cauzează. Acest lucru este deja istorie. Oamenii de știință au putut depista originea uneia dintre aceste explozii, cu ajutorul telescopului Very Large Array din New Mexico – ele vin dintr-o galaxie pitică aflată la o distanță destul de mare de Calea Lactee. Teoria este că aceste emisii sunt produse de magnetari, un tip de stele neutronice care sunt înconjurate de materie expulzată de explozia unei supernove.

Prima emisie provenită din această parte a Universului a fost descoperită în 2007. Totuși, în ciuda faptului că cercetătorii estimează că sunt în jur de 2.000 de FRBs care trec prin Univers în fiecare zi, doar câteva pot fi înregistrate de echipamentele tehnice de pe Pământ, principalul motiv fiind durata extrem de mică a exploziilor.

„Găsirea galaxiei gazdă a acestor FRBs este un mare pas înainte, dar mai avem încă multe de făcut pentru a putea spune că înțelegem pe deplin ce reprezintă cu adevărat aceste semnale”, a declarat Shami Chatterjee, de la Cornell University.

Descoperirea a fost publicată în revista Nature și Journal Letters Astrophysical.


Citiţi şi:

Cercetările recente arată că trăim într-un «multivers» de lumi paralele pline de viață extraterestră!

Baza NASA din Florida a recepţionat o serie de semnale misterioase provenind din centrul Pământului

Un senzaţional mesaj-referendum al unei civilizaţii extraterestre avansate ce se adresează tuturor oamenilor de pe planeta Pământ (I)

 

yogaesoteric
6 iulie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More