A văzut filmul lui Mel Gibson despre primul obiector de conștiință din Armata SUA și s-a convertit la creștinism


Povestea iranianului care spune că Dumnezeu a venit în căutarea lui


Hollywood-ul are păcatele lui, dar, uneori, poate transforma vieți. Este cazul unui iranian care, în anul 2016, după ce a văzut filmul lui Mel Gibson „Hacksaw Ridge – Fără armă în linia întâi”, s-a convertit la creștinism.

„Fără armă în linia întâi”, al cincilea film de lung metraj pe care îl regizează Gibson, este povestea adevărată a soldatului Desmond Doss (interpretat de Andrew Garfield), primul obiector de conștiință din armata americană. Pe câmpul de luptă de la Okinawa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fără să poarte vreo armă, el a reușit să salveze viața a 75 de camarazi. Desmond Doss a primit Medalia de Onoare a Congresului american pentru serviciul său de medic, în care a refuzat să poarte armă pe câmpul de luptă din convingerea că, deși războiul este justificat, crima nu va fi niciodată o soluție.

Există o scenă chiar la începutul filmului, când pe ecran apare o litografie înrămată a rugăciunii „Tatăl nostru”. Rugăciune de care, așa cum relatează site-ul creștin Faitwire, iranianul care locuiește în Australia, nu auzise niciodată. El a vrut să afle mai multe despre sensul cuvintelor din rugăciune și a început să caute pe Internet. La doar câteva zile, așa după cum mărturisește bărbatul, două pagini desprinse dintr-o Biblie au apărut pe ușa lui Bahram, ca și cum ar fi fost purtate de vânt. Acestea conțineau exact textul rugăciunii „Tatăl Nostru” din Evanghelia după Luca (11).

„Bahram a văzut acest fapt ca pe un semn de la Dumnezeu și și-a încredințat viața lui Hristos”, susține scriitorul creștin Lee Grady. „Până în ziua de azi, păstrează acele pagini din Biblie ca pe un semn că Iisus a venit în căutarea lui”.

Grady a aflat despre această convertire a lui Bahram la creștinism în timpul unei călătorii la Perth, unde a întâlnit mai mulți iranieni care s-au convertit, mulți dintre ei spunându-i că biserica creștină este tot mai îmbrățișată în statul din Orientul Mijlociu.

Filmul lui Gibson „Hacksaw Ridge” nu este doar o poveste despre eroism, credință, camaraderie și ororile războiului. Ci și un film care, prin mesajul său de a nu face ceva ce contravine propriilor convingeri spirituale profunde, vine în sprijinul celor care nu doresc să participe, sub diverse forme, la aberaţiile progresiste care ne sunt băgate pe gât in ziua de azi.


Citiţi şi:

Cum învaţă oamenii să-L recunoască pe Dumnezeu

O prorocire a Domnului pentru timpul nostru actual. Necesitatea revelaţiilor divine

 

yogaesoteric
12 aprilie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More