Acest bărbat e gunoier și nu-i e rușine să căute zilnic printre resturi, mai mereu pleacă acasă cu câteva ceva


Uite ce avere a strâns bărbatul până acum


José Alberto Gutiérrez este un gunoier originar din Columbia. Povestea lui impresionantă a făcut înconjurul lumii!

În timp ce se afla la muncă, Jose a găsit o copie a romanului rusesc Anna Karenina şi s-a gândit să îl păstreze. Ştia că marea parte a oamenilor iubesc cărţile în formatul lor clasic şi au început să îi placă şi lui. A continuat să strângă cărţi aruncate şi a ajuns să înfiinţeze o adevărată bibliotecă.

Columbianul, gunoier de meserie, a observat că oamenii obişnuiesc să arunce cărţi. De la găsirea Annei Karenina încoace au trecut 20 de ani, timp în care Jose a reuşit să strângă nu mai puţin de 25.000 de cărţi abandonate, unele dintre ele, ce-i drept, provenite din donaţii.

„Când mi-am dat seama că oamenii aruncă romanele la gunoi, am început să le salvez”, mărturiseşte bărbatul.

În prezent, columbianul le depozitează în propria-i casă, care a devenit o bibliotecă de unde oamenii își pot luat gratuit cărți.

Şi, dacă povestea sa nu era suficient de impresionantă, biblioteca serveşte drept ajutor copiilor din Bogota care nu îşi permit să îşi cumpere cărţile de care au nevoie la şcoală.

Biblioteca funcţionează încă din anul 2000, iar bărbatul şi-a câştigat o poreclă demnă de un film de Oscar: „The Lord of the Books” („Stăpânul cărţilor”).

Inspirat de propria-i poveste, Jose, care nu a terminat şcoala când era copil, studiază acum pentru a-şi da examenele finale de absolvire a şcolii.


Citiți și:

Biblioterapia – cura de lectură are proprietăţi vindecătoare!

Profesorul anului! Un indian a înfiinţat o şcoală în stradă, ca să-i educe pe copiii fără adăpost
 

yogaesoteric
16 mai 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More