„Acest război este rezultatul direct al voinței Statelor Unite și a Occidentului de a guverna și domina lumea”, spune ministrul rus al Afacerilor Externe

De câteva luni deja, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decât propaganda de război.

Într-un interviu acordat India Today, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că dorința Occidentului de a conduce lumea este de vină pentru situația din Ucraina.

Evenimentele actuale sunt înrădăcinate în dorința SUA și a Occidentului de a conduce lumea. Ei au vrut să arate lumii că nu va exista multipolaritate, ci doar unipolaritate și au creat o rampă de lansare [Ucraina] împotriva noastră [Rusiei], la granițele noastre. Au pompat arme în Ucraina”, a spus ministrul Lavrov.

Următoarea fază a acțiunii militare a Rusiei „începe”, a declarat ministrul rus de Externe pentru India Today. „Sunt sigur că va fi un moment foarte important în toată această operațiune specială”, a adăugat el.

Adevăratul motiv [al războiului] este mulțumirea majorității țărilor după cel de-al Doilea Război Mondial. Ei și-au încălcat promisiunile față de conducerea rusă și au început să mute NATO spre est după ce Uniunea Sovietică a dispărut. Ei au spus că este o alianță defensivă și nu o amenințare la adresa securității ruse.

În 2003, de exemplu, când Ucraina a avut alegeri prezidențiale, Occidentul le-a cerut public și direct ucrainenilor: „este necesar să alegeți – dacă sunteți cu Rusia sau cu Europa”. Și apoi au început să atragă Ucraina în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acordul prevedea taxe zero pentru mărfurile ucrainene în Europa și mărfurile europene în Ucraina.

În 2013, președintele ucrainean a cerut UE să amâne semnarea acordului de asociere și am sugerat ca noi trei – Rusia, Ucraina și UE – să ne întâlnim și să discutăm cum să procedăm.”

El a susținut că UE a respins sugestia și ar fi spus Rusiei că „nu este treaba lor”.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” în Ucraina. El a spus că acțiunea militară urmărește „demilitarizarea și de-nazificarea” Ucrainei și a venit ca răspuns la amenințările din partea Ucrainei.

Răspunzând acuzațiilor de crime de război comise de armata rusă, Serghei Lavrov a spus: „Armata noastră a vizat doar infrastructura militară și nu civili. Armata ucraineană a folosit civilii ca scuturi umane”.

El a adăugat: „Occidentul nu acordă atenție faptelor noastre. Ei dau atenție știrilor false, cum ar fi ceea ce s-a spus despre Bucha. Au adus în discuție Bucha la trei zile după ce primarul ucrainean din Bucha a spus cu mândrie că orașul a revenit sub controlul lor” a mais spus ministrul.

(Reamintim că mai multe imagini cu cadavre care zăceau pe străzile din Bucha, în Ucraina, au apărut în presa internațională, declanșând indignarea globală împotriva Rusiei.)

Citiți și:
Istoria incomodă cu profesorul Corvin Lupu: „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici!” (I)
Occidentul l-a subestimat și îl subestimează pe Putin. O revoltă internă e aproape imposibilă!

 

yogaesoteric
5 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More