Acțiune mamut în India: ID digital unic de sănătate pentru 1,3 miliarde de locuitori

India a lansat un program gigant pentru a oferi identitate digitală de sănătate celor 1,3 miliarde de locuitori ai săi, pentru a insufla eficiență în serviciile sale publice. De asemenea, măsura promite să reducă facturile medicale și să le permită cetățenilor să își acceseze dosarele online.

Prim-ministrul Narendra Modi a dat startul proiectului denumit Digital Mission (Misiunea Digitală), și a declarat că acesta vizează extinderea asistenței medicale universale prin intermediul unor numere unice de identificare formate din 14 cifre.

ANI: Premierul Narendra Modi a anunțat pe 27 septembrie implementarea la nivel național a Misiunii Digitale de Sănătate Pradhan Mantri. În cadrul acesteia, oamenilor li se va furniza un ID digital unic de sănătate, care va conține toate dosarele de sănătate ale persoanei. Ministrul Sănătății al Uniunii, Mansukh Mandaviya.”

Misiunea „va conecta între ele soluțiile digitale de sănătate ale spitalelor din întreaga țară (și) conaționalii vor avea acum o identitate digitală de sănătate”, a declarat Modi la ceremonia de lansare.

Cu date eficiente și fiabile, tratamentul medical va fi mai bun, iar costurile vor fi reduse”, a spus el, adăugând că va fi garantată confidențialitatea medicală.

Ministrul Sănătății, Mansukh Mandaviya, a promis că inițiativa, testată în anul 2020 în șase teritorii administrate de guvernul federal, va include și alte beneficii.

Pacienții, chiar dacă nu sunt prezenți fizic, vor putea fi tratați prin intermediul consultului digital, deoarece medicii vor putea accesa dosarele medicale cu acordul pacienților”, a adăugat Mandaviya.

Medicii comunitari și spitalele va fi nevoie să se conecteze pentru a oferi servicii fără probleme.

În India, mii de clinici de stat oferă servicii de bază, iar noul proiect de urmărire a amprentei medicale a fiecărui cetățean va îmbunătăți serviciile chiar și pentru cei care au pierdut toate înregistrările privind afecțiunile lor.

BJP: „Lucrăm pentru a consolida rețeaua de asistență medicală primară din India cu centre de sănătate și bunăstare în întreaga țară.

Peste 80.000 de astfel de centre sunt deja funcționale, oferind controale de rutină, vaccinări și un prim pronostic pentru afecțiuni grave.”

În India, unde serviciile de ambulanță sunt rare, iar centrele de testare sunt concentrate în special în orașe, oamenii fac adesea kilometri întregi pentru a avea acces la serviciile publice de sănătate.

Acesta „vă permite să primiți fără probleme rapoarte digitale de laborator, rețete și diagnostice de la profesioniști din domeniul sănătății și furnizori de servicii medicale autorizați”, a adăugat un site guvernamental.

Cel mai recent proiect este considerat o altă etapă importantă pentru India, care în 2018 a lansat cel mai mare sistem de asigurare de sănătate finanțat de stat din lume, pentru 500 de milioane de săraci lipiți.

Chestiunile legate de confidențialitate

Analiștii în domeniul securității tehnologice au lăudat implementarea, dar au sfătuit guvernul să instaleze mai întâi o lege solidă privind protecția datelor pentru a preveni posibilele utilizări abuzive.

Trecerea la digital este imperativă, iar rolul său în binele socio-economic nu face decât să se amplifice”, a declarat Faisal Kawoosa, fondatorul companiei de consultanță tech ARC, cu sediul în India.

Deși în ecosistemul digital sunt deja implementate bune practici recomandate, acum devine extrem de urgentă instituirea unei legislații privind protecția vieții private, pentru a crea acea relație de încredere în lanțul de valori al economiei digitale”, a declarat Kawoosa la RFI.

Un grup parlamentar analizează în prezent un proiect de lege pe această temă, pe fondul îngrijorărilor legate de supravegherea intruzivă.

Misiunea Națională de Sănătate Digitală sau MDHM, care supervizează proiectul guvernamental, a insistat că nu va stoca dosare medicale individuale.

Dosarele voastre de sănătate sunt stocate la furnizorii de informații medicale, conform politicilor lor de păstrare, și sunt partajate în rețeaua NDHM cu mecanisme de criptare numai după consimțământul vostru explicit”, a adăugat agenția.

Dar aceasta nu este suficient”, a susținut analistul de securitate Prasanto K. Roy în comentariile publicate în Mint, un cotidian de afaceri.

Citiți și:
Diferiți experți din ziua de astăzi spun că într-un viitor nu foarte îndepărtat fiecare om va primi un implant cu microcip
Propaganda pentru acceptarea implantării de microcipuri

 

yogaesoteric
19 februarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More