Acum v-aţi lămurit că «lupta politică» e doar de ochii lumii?

Îi vedem deseori luptându-se între ei, încăierându-se prin studiouri, adresându-şi unul altuia cuvinte grele şi rostind cu o lacrimă în colţul ochilor sintagme populiste în timp ce pretind că se gândesc la popor. Cum „pe cine”? Pe ei, pe politicienii români. Nu ar fi fost nicio problemă să îşi rupă unul altuia hainele, încăierându-se pentru bunăstarea poporului, dar e clar că ar face-o doar de ochii lumii.

La fel procedează şi jurnaliştii – pe unii îi vedem ca pe nişte luptători anti-corupție, pe alţii îi vedem ca pe nişte adversari înverşunaţi ai „stângii”, pe alţii îi vedem ca pe duşmanii de moarte ai „dreptei”. Adevărul? După ce ies din studio şi au jucat teatrul ieftin pentru poporul care se uită la ei ca la nişte mici dumnezei, se pupă prin cârciumi cu politicienii pe care tocmai i-au porcăit, de ochii lumii, la televizor. Audienţa creşte, leafa merge, poporul sărăceşte, politicianul porcăit se îmbogăţeşte şi se buhăieşte de atâta trai bun…

Alex Căutiș, cel mai înverşunat luptător anti-PSD din mass-media se va înscrie pe listele… PSD

Alex Căutiș era, aşa cum spunea şi Rareş Bogdan într-o emisiune a sa, unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai lui Dragnea (sau cel puţin aşa poza) – se discuta la emisiune despre recoltele de grâu, Căutiș dădea cu Dragnea de pământ, se discuta despre încălzirea globală, din nou, Căutiș, la datorie, îl terfelea pe Dragnea, se discuta despre alegerile din SUA, Căutiș căuta o legătură între Trump şi Dragnea – la Alex Căutiș toată viaţa părea că şi-o dedicase luptei anti-PSD prin atacarea liderului partidului, care era făcut în toate felurile – „mincinos”, „escroc”, „corupt”, „infractor” etc. Ce mai, îţi era şi teamă ca cei doi să se întâlnească pe stradă…

În 2009, Căutiș publicase în ziua dezbaterii finale, în Academia Caţavencu, imaginile cu Geoană intrând în casă la Vântu, imagini care l-au costat până la urmă pe „prostănac” alegerile. În 2015, Căutiș îl acuza pe Mazăre că l-ar fi ameninţat şi tot în acelaşi an Căutiș îl acuza pe Dragnea că s-ar afla în spatele deciziei postului Realitatea TV de a renunţa la emisiunea moderată de jurnalist, Combat News, în urma dezvăluirilor acestuia despre afacerile baronului de Teleorman.

Recent a explodat însă bomba în mass-media – marele luptător anti-PSD, pe numele său de ring Alex „Anti-PSD” Căutiș, şi-a găsit un loc călduţ fix pe listele PSD, în „fieful lui Mazăre”, recte la Constanța. Bine, acum e fieful lui Făgădău, dar tot al lui Mazăre este… Există vreo explicaţie?

Frate cu necuratu’ până te faci parlamentar sau…?

Unii ar spune ceva de genul „Căutiș s-a făcut frate cu necuratuʼ”. Cam aşa pare acum. Totuşi, este IMPOSIBIL să te iei la trântă cu necuratul şi apoi să te pupi pe gură cu el. Dacă Dragnea era necuratul şi Căutiș era luptătorul luminii, era IMPOSIBIL ca cei doi să se împace acum în asemenea hal încât cel din urmă să intre în echipa necuratului, nu credeţi? Şi atunci mai rămâne o singură variantă, cea pe care am şi anticipat-o în titlu – tot ceea ce aţi văzut la Căutiș a fost un teatru ieftin, o comedie proastă regizată malefic pentru a prinde în mreje telespectatorii şi colegii de breaslă.

Cine l-a crezut pe Căutiș că este un mare luptător anti-PSD a căzut în plasă… Căutiș îşi ia acum răsplata anilor în care a pretins că se luptă cu necuratul. Pare neverosimil? Ia mai gândiţi-vă un pic…

Cum să îi păcăleşti pe proştii din mass-media şi pe proştii care se uită în gura ta la televizor

Haideţi să luăm un pic filmul în rewind. Avem un luptător anti-PSD, cel mai mare luptător anti-PSD, cotat chiar înaintea lui Rareş Bogdan sau a colegilor de la B1 TV în acest clasament. De ce ar risca Dragnea să „cultive” un asemenea specimen? Simplu!

Dacă dai drumul în mass-media unui câine de jurnalist şi îl dresezi să latre toată ziua la tine aceeași placă stricată cu „infractorul Dragnea”, „Dragnea coruptul”, „Dragnea – baronul de Teleorman” ce obţii? Fix două lucruri:

– linişte din partea altor jurnalişti – nimeni nu mai atacă un subiect la care latră unul mereu. Înţelegeţi? Subiectele anti-Dragnea se epuizaseră de când lătra mereu, de nebun, câinele anti-PSD. Cine era idiot să mai latre încă o dată „Dragnea coruptul” etc. Mass-media se focaliza pe alte personaje şi subiecte, ştiindu-l pe Căutiș că a luat în primire această nişă. E drept, mari dezvăluiri nici că făcea – placa asta cu „Dragnea este corupt”, fără să aduci probe în acest sens, e fix-pix din punct de vedere legal; totuşi, sintagma prinde la prostime…

– impresia că ai parte de opoziţie – este extrem de necesară. Fără unii care să latre mereu la tine, rişti să te uite lumea. Popularitatea unor personaje de tipul lui Dragnea creşte pe măsură ce sunt atacate, criticate şi acuzate, aceste acuzaţii dându-i mereu prilejul personajului să iasă la rampă pentru „a se apăra”. Aceste ieşiri la rampă îl atrag mereu pe Dragnea în atenţia publicului, îi cristalizează masa de admiratori şi, în final, masa de votanţi. Păi cum să nu faci front comun lângă „apărătorul săracilor” când vezi cum îl atacă „nenorocitul ăla de Căutiș”?
 
Concluzia

O trageţi voi singuri… Şi dacă mai mergeți la vot crezând orbește într-unul sau în altul, totul o să fie la fel ca și până acum! Voi chiar nu aţi realizat că tot ce se petrece în mass-media e praf în ochii noştri pentru a-i crede pe unii „de dreapta” şi pe alţii „de stânga”? Chiar nu vă amintiţi că Iohannis, „stâlpul democraţiei”, este de fapt „premierul de la Grivco”? Sau că PSD + PNL a însemnat LOVE până nu demult? Sau că UNPR, fost aliat cu PSD, se dă acum în barcă cu PMP? Sau că PRU + Victor Ponta egal LOVE, deşi PSD a declarat că nu va face niciodată alianţă cu PRU şi viceversa?

Chiar nu aţi realizat că v-aţi călcat în picioare să votaţi pe unul care nu e în stare să îşi care singur paltonul, darămite să poată căra o ţară întreagă? Şi că pe oricine aţi votat din ’90 încoace nu a făcut absolut nimic pentru voi ba, mai mult, a vândut tara străinilor?

Încă nu aţi realizat că democraţia este cea mai perfidă formă de manipulare a poporului, adică a voastră, care citiţi acum acest articol?


Citiți și:

Datorită ticăloșiei și a corupției politicienilor noștri, România a ajuns să fie țara cu cea de a patra diasporă din lume 
În timp ce România era jefuită magistral, în loc să oprească acest asasinat economic, cozile de topor căutau politicieni de tras în furci!

 

yogaesoteric
4 decembrie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More