Adevăratele sărbători, adevăratele tradiţii sunt înlocuite astăzi de sărbători de import cum este şi Halloween-ul


Scrisoare deschisă adresată studenţilor ruşi, de către Episcopul Pantelimon Satov

Această sărbătoare numită Halloween, care este din ce în ce mai populară în rândul tinerilor, dar şi a copiilor, este o sărbătoare care fură şi de la tineri şi de la copii, bucuria adevărată a unei sărbători autentice.

Oare este Halloween-ul o sărbătoare adevărată? Aduce Haloween-ul bucurii durabile? Îmbogăţeşte în vreun fel acest Haloween sufletul? Acestea sunt, bineînţeles, întrebări retorice, dar fiecare dintre noi poate să îşi răspundă la ele sincer cu sufletul.

Oare ce mai înseamnă astăzi o sărbătoare în această lume secularizată, care încearcă să ne fure adevăratele bucurii, înlocuindu-le cu surogate. Adevăratele sărbători, adevăratele tradiţii sunt înlocuite astăzi de sărbători de import cum este şi Halloween-ul. Susţinătorii Halloween-ului vorbesc despre caracterul „nevinovat”, „distractiv” şi „multicultural” al acestei sărbători – ceea ce este cu totul fals. Prin aceste sărbători nevinovate se atentează subtil la sufletele noastre.

„Mare lucru, o noapte de distracţie”, ar putea spune cei mai mulţi dintre dumneavoastră. Dar, gândiţi-vă bine, că o noapte de o aşa-zisă distracţie v-ar putea costa sufletul. Acest suflet pe care l-a sădit Dumnezeu în noi şi pentru care vrăjmaşul omenirii duce atâta luptă. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: Haloween-ul nu este o sărbătoare culturală. Haloween-ul este o sărbătoare satanistă. Fie că ne place sau nu, aceasta este realitatea. Unde este frumosul? Unde este tradiţia? Unde este puritatea şi autenticitatea la acest Haloween?

Este important să avem discernământ în toate. Nu daţi drepturi răului. Nu lăsaţi să se cuibărească răul în sufletele voastre. Răul este dulce şi molipsitor la început, însă devine ulterior foarte amar. Răul vrea să pună stăpânire pe sufletele noastre.

Să ştiţi că „răul” în toată existenţa noastră se ascunde după un aparent „bine”. De cele mai multe ori adevărul deranjează sau este ignorat. Sărbătorirea Haloween-ului s-ar putea să vă coste scump. Urmările sărbătoririi Haloween-ului ar putea să fie foarte dramatice, de aceea, este bine să vă gândiţi înainte de orice, la ceea ce aveţi cel mai de preţ – Sufletul.

Dacă vă interesează într-adevăr partea mistică, dacă vă interesează să aflaţi mai multe despre bine şi rău, dacă vreţi să ştiţi cu adevărat mai multe despre această luptă şi dacă vă preocupă cu adevărat subiectul morţii, căutaţi mai adânc, căutaţi cu sinceritate şi Dumnezeu o să vă descopere cu adevărat tainele din spatele acestor subiecte, El o să vă dea răspunsuri la toate întrebările. Nu vă opriţi din căutări! Nu primiţi „de-a gata” tot ce vă serveşte societatea! Treceţi totul prin sita discernământului, prin sita sufletului vostru curat. Săpaţi în adânc, căci acolo se află Comoara!


Citiți și:

Părinţi, salvaţi-vă copiii de Halloween!

Halloween-ul şi pervertirea unor străvechi mistere

 

yogaesoteric
31 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More