Adio conturi false pe Facebook. ICCJ a decis că este infracțiune și se pedepsește cu închisoare! Detalii…

Adio conturi false pe Facebook. ICCJ a decis că este o infracţiune ca o persoană să deschidă un cont pe Facebook cu numele altei persoane.

Sunt foarte multe conturi pe social media care folosesc numele altor persoane. Mai mult, postează fără acordul acelei persoane informaţii, fotografii şi imagini video.

Instanţa supremă a decis că este infracţiune „Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”, se arată în hotărârea ICCJ publicată de Agerpres.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție are legătură cu un caz concret în care o persoană a fost condamnată la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru o astfel de faptă.

 

Citiţi şi:
Închisoare pentru ștergerea istoricului navigării pe internet
Facebook îţi distruge viaţa

 

yogaesoteric
7 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More