Adolescența permanentă: Epidemia care va distruge America

În calitate de profesor de Științe Umaniste am avut ocazia să predau psihologie și psihologie socială mai bine de 20 de ani. Ocazional, cunoștințele obținute în aceste domenii îmi permit să analizez și să înțeleg comportamentul social și anumite tendințe culturale. Aceasta este una din acele ocazii.

Dacă cineva este capabil să observe societatea americană într-o manieră obiectivă (nu reprezintă o sarcină ușoară), devine clar că țara suferă de o epidemie de dezvoltare emoțională întreruptă (Arested Emotional Development – AED). Această boală particulară este caracterizată printr-o combinație de: dependență, lăcomie, imaturitate, frică, vină, rușine, resentimente, furie, confuzie și suferință. Ceea ce înseamnă că marea majoritate a americanilor sunt blocați în adolescență, manifestând comportamente precum minciuna, atitudini funeste, nesupunere și lipsă de respect, abuz de droguri și alcool, depresie și probleme sexuale.

E nevoie doar să vizionezi filme sau emisiuni de televiziune americane pentru a obține un instantaneu al comediei juvenile, puerilă, caracteristică umorului adolescentin. Nu este întâmplător faptul că Jimmy Fallon, în vârstă de 42 de ani, este, în esență, „adolescentul etern” care interpretează comedia care include în mare parte umor slab și gaguri care se bazează pe și fac apel la un sentiment prost de imaturitate.

Jimmy Fallon

Celălalt iubit al show-urilor de noapte târzie din America este Stephen Colbert, care este specializat în insultarea figurilor publice într-o etapă deschisă a adolescenței de atitudine de respingere și lipsă de respect.

Un alt semn distinctiv al AED este acela de a sustrage responsabilitatea și a da vina pe alții pentru eșec.

Nu este nevoie decât să observăm milioanele de susținători ai lui Hillary pentru a înțelege acest fenomen. De asemenea, obișnuit pentru cei care suferă de AED este să manifeste lipsă de respect în moduri secundare, de obicei, prin deteriorarea proprietății, așa cum vedem cu monumentele deformate și distruse.

Adolescenții, desigur, tind să aibă probleme de identitate care implică adesea sexualitatea, care este un alt fenomen prea evident în America contemporană. Este aproape nemișto să nu fii LGBT sau să nu fii confuz în privința sexului tău în zilele noastre. În curând vor exista tot atâtea genuri câte arome de înghețată, pentru că totul este doar o chestiune de gust!

În ceea ce privește activitatea cognitivă, AED se caracterizează prin exagerare și simplificare excesivă. Dacă ești supărat pe unul dintre părinții tăi, s-ar putea să-l numești nazist sau fascist.

Această atitudine funestă se extinde acum asupra oricui nu este de acord cu tine și poate fi văzută în sloganuri precum „Fără Trump, Fără KKK, Fără SUA fascistă”. Adulții sunt o specie pe cale de dispariție. Efectul cognitiv al exagerării și simplificării excesive duce la iraționalitate și confuzie.

Sunteți de fapt martori la milioanele de oameni care cred că sunt anti-rasiști opunându-se „Supremației Albe”. Niciun antropolog de pe pământ nu ar pretinde că „Albul” este o rasă (deși un neonazist ar face-o). Nu este nici măcar o culoare primară. Irlandezii au fost discriminați de mai bine de o sută de ani în America din cauza rasismului anglo-saxon, dar irlandezii sunt considerați „albi”.

Există milioane de americani de origine germană, poloneză și scandinavă care au fost din clasa muncitoare și mai jos de foarte mult timp. Sunt acești „oameni albi” vinovați de supremație? Împotriva cui? A lor înșiși?

Desigur, pe ce ar fi indicat să se concentreze protestatarii este clasa și nu rasa, care este cu adevărat un termen arbitrar. Din păcate mișcarea progresistă din America a trecut de la „Ocupați Wall Street” la „ocupați baia publică”. Lenin s-ar întoarce în mormântul lui – dacă ar avea unul.

În ceea ce privește dependența de alcool și droguri în America, statisticile sunt uluitoare. Numai dependența de opioide devine o problemă de sănătate națională, la fel ca și depresia. Abuzul de alcool, desigur, este, de asemenea, destul de mare. Minciuna devine, de asemenea, obișnuită. Pe vremuri erau doar politicieni și avocați despre care se știa că „se joacă cu adevărul”. În zilele noastre, mass-media de masă este văzută pe scară largă ca un curent principal de minciuni, CNN purtând acum titlul de ȘTIRI FALSE.

Tentativa adolescenței de a se răzvrăti și de a arăta neascultare se manifestă adesea prin folosirea blasfemiilor menite să șocheze generația mai în vârstă. Vorbirea gratuită este omniprezentă în cultura americană și a înlocuit imaginația ca formă de creativitate. Nu este o întâmplare că Pussy Riot – un grup de „artişti de performanţă” care folosesc blasfemia într-o catedrală considerată sacră pentru a „şoca” publicul rus şi a „neasculta” autorităţile – şi-a găsit o casă în Statele Unite şi s-a împrietenit cu Madonna, un alt simbol al adolescenței eterne.

AED-ul ei a fost expus complet când a oferit public tuturor bărbaților felație dacă votau pentru Hillary Clinton. Și, ca orice adolescentă rebelă care încearcă să șocheze „generația mai în vârstă”, a fost nevoită să anunțe că „înghite”.

Fii elegantă, Madonna, ține minte că vorbim despre o mamă a șase copii, în vârstă de 59 de ani.

Vedeți… dacă toată lumea este adolescent, nu există supraveghere adultă. Aceasta este problema. După ce va fi efectuată o autopsie peste ani pentru a stabili cum și de ce a expirat Imperiul American, necrologul va include cauze multiple de deces și AED va fi enumerat în mod vizibil. Poate unui adolescent precoce i se va permite să scrie epitaful care va citi: „Când este extinsă puntea dintre adolescență și maturitate, urmează o plată grea”.

Autor: Dr. Paul Kindlon

Citiți și:
Noua Inchiziție: Americanii care nu se supun curentului „woke” sunt aspru sancționați la școală sau la locul de muncă
Condiția omului alb în societatea neorasistă este similară cu cea a evreilor din Germania nazistă, susține eseistul Drieu Godefridi

 

yogaesoteric
5 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More