Adolescentele irlandeze i-au dat în judecată pe fabricanţii vaccinului Gardasil după ce s-au confruntat cu probleme pe termen lung cauzate de acesta

 

Adolescentele și mamele lor din Irlanda sunt un exemplu în ceea ce privește modul în care se construieşte o mişcare influentă pentru a lupta împotriva consensului de vaccinare în masă care forţează fetele de doar 11 ani să se vaccineze împotriva HPV.

Grupul de susținere REGRET (Reactions and Effects of Gardasil Resulting in Extreme Trauma – Reacţii şi efecte ale Gardasilului ce au determinat traume extreme) a primit o atenţie mediatică semnificativă, suport de la politicieni de seamă, iar un membru al acestui grup a intentat chiar un proces pentru retragerea licenţei vaccinului anti-HPV.

HPV nu este un singur virus, ci o familie mare de virusuri asemănătoare. Majoritatea tipurilor de HPV sunt complet inofensive, în timp ce câteva tulpini HPV pot provoca papiloame genitale, iar unele pot juca un anumit rol în dezvoltarea cancerului de col uterin. Două vaccinuri anti-HPV au fost aprobate: Gardasil, produs de compania farmaceutică Merck, care ar proteja împotriva a două tulpini virale implicate în 70% din neoplaziile de col, şi Cervarix, de la GlaxoSmithKline, care ar proteja împotriva a patru tulpini, acoperind astfel 90% din tipurile HPV ce pot provoca papiloame genitale.

Căutând dreptate pentru fiicele afectate

REGRET a fost iniţiat de părinţii fetelor care au suferit efecte adverse grave după ce au fost vaccinate cu Gardasil, în cadrul programului de vaccinări şcolare din Irlanda. Grupul ține evidența a cel puţin 100 de cazuri de astfel de afectări severe. Irlanda a adăugat Gardasilul în programul de vaccinări şcolare în 2010, pentru fetele cu vârste între 11 și 16 ani.

REGRET are două scopuri principale. Unul este acela de a atrage atenţia asupra riscurilor vaccinului anti-HPV și de a ajuta astfel alte adolescente şi pe părinții lor să aibă capacitatea de a face alegeri în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte vaccinarea. Judecând după numărul de articole publicate sau difuzate de mass-media despre acest grup, dar şi după faptul că politicieni importanţi şi-au exprimat îngrijorarea în cadru legislativ, se pare că REGRET începe să aibă succes.

Cel de-al doilea scop principal al grupului REGRET este de a obţine asistenţă pentru fiicele afectate. Conform celor spuse de părinții acestora, care fac parte din grup, multe dintre fete au suferit grave reacţii adverse de la vaccin, încât nu mai sunt în stare să meargă la şcoală în mod regulat. Deoarece bolile lor sunt foarte puţin înţelese, multe dintre fete nu primesc o îngrijire medicală adecvată.

Vaccinurile HPV, o înşelătorie periculoasă

O mamă din cadrul grupului REGRET, asistenta medicală Fiona Kirby, a ajuns să se lupte în instanță chiar cu fabricantul Gardasilului – compania Merck. În 2015, ea a intentat un proces prin care cerea justiţiei să anuleze licenţa pentru utilizarea Gardasilului în Irlanda şi să emită un ordin care să interzică Agenţiei de Reglementare a Produselor pentru Sănătate includerea acestui vaccin în orice program naţional de vaccinare.

Kirby a spus că fiica ei a dezvoltat simptome asemănătoare gripei după ce a primit prima doză de Gardasil în 2011, dar simptomele au trecut, fără nicio intervenţie. Acestea au revenit însă după a doua doză de vaccin, de data aceasta mult agravate – cu slăbiciune musculară şi greaţă severă care a condus la pierdere în greutate. La scurt timp, fata a fost spitalizată cu pneumonie bilaterală. Acum suferă de o incapacitare permanentă şi are nevoie de îngrijire continuă.

Efectele adverse grave determinate de vaccinul anti-HPV sunt mult mai severe decât cele cauzate de alte vaccinuri, avertizează dr. Diane Harper, care a petrecut 20 de ani studiind virusul şi lucrând la dezvoltarea Gardasilului. Aceste efecte adverse includ chiar decesul.

De fapt, pentru femeile din Occident care au acces la îngrijire medicală de calitate, riscurile la care se supun vaccinându-se sunt mai mari decât riscul determinat de presupusul cancer pe care l-ar preveni astfel, a afirmat Harper.

Aceasta deoarece cancerul de col este foarte rar în ţările occidentale şi are o rată foarte mare de supravieţuire dacă este diagnosticat în stadiile incipiente, spre exemplu prin realizarea anuală a testului Papanicolau. Harper mai afirmă că datorită faptului că eficacitatea pe termen lung a vaccinului anti-HPV nu a fost demonstrată, femeile vaccinate anti-HPV încă au nevoie să îşi facă regulat testul Papanicolau.

Harper a mai spus că deşi vaccinul Gardasil este recomandat pentru fete chiar de la vârsta de 9 ani în anumite ţări, niciun test de eficienţă sau siguranță a acestuia nu s-a realizat la fete sub 15 ani.

Să vaccinezi un întreg grup populaţional – fete cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani – doar pentru a preveni un risc pentru o boală care, după cum explică mulți medici, inclusiv specialista citată mai sus, este foarte rară în Occident şi are rată de supravieţuire mare, este mai mult decât ciudat. Uimitor este că oamenii încă se mai lasă păcăliţi de campanii mediatice care îi împing să accepte diverse vaccinări…


Citiţi şi:

Campania criminală de vaccinare cu Gardasil şi Cervarix vizează depopularea prin sterilizare

Manifestaţii împotriva vaccinului Gardasil pe străzile Columbiei

 


yogaesoteric
24 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More