Adrian Năstase despre descinderile mascaţilor în ashramurile MISA, din 2004: cred că a fost o mare greşeală

de Anca Munteanu

“Eu n-am ştiut de acea operaţiune, am aflat ulterior şi cred că a fost o mare greşeală ce s-a întâmplat atunci. Eu am plătit pentru ea. Şi cred că nemeritat. În chestiune, chiar n-am avut nici un fel de rol. Şi cred că a fost o chestiune absolut stupidă”. Acestea sunt declaraţiile făcute de Adrian Năstase, în data de 8 aprilie 2009, într-o emisiune televizată.

Ne bucurăm că Adrian Năstase a recunoscut public că a greşit în 2004, când a comandat acţiunile brutale împotriva yoghinilor MISA, chiar dacă au trecut mai bine de 5 ani de atunci. Totuşi, lăsând la o parte „inocenţa” în care pozează şi auto-victimizarea sa, declaraţiile sale recente se bat cap în cap cu informaţiile din stenogramele PSD. Conform stenogramelor PSD, chiar Adrian Năstase a fost cel care a comandat acea operaţiune, despre care acum afirmă că nu a ştiut. La fel, arestarea abuzivă a lui Gregorian Bivolaru la vama Nădlac a fost rezultatul unei comenzi politice, despre care se vorbeşte în stenograme.

Vă oferim mai jos transcrierea pasajelor din dialogul pe care Adrian Năstase l-a avut cu Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii “Ştirea Zilei” de la Antena 3, din data de 8 aprilie 2009:

Ion Cristoiu: Iertaţi-mă o secundă. Două minute şi-am terminat. Mă uit la dumneavoastră şi nu-mi vine să cred că v-am apărat. […] Vă reamintesc că dumneavoastră aţi pierdut alegerile, printre altele şi pentru că aceeaşi poliţie – şi chiar era condusă de ministrul dumneavoastră de Interne – şi aceiaşi procurori au ordonat o percheziţie cu mascaţi, brutală, la televizor, la MISA. Vă reamintesc… poate greşesc!?…

Adrian Năstase: Nu, aşa este.

Ion Cristoiu: Şi după asta vi s-a atribuit dumneavoastră. […]

Adrian Năstase: Domnul Cristoiu, sunt de acord cu ce spuneţi. […]  Iar în ceea ce priveşte MISA şi mascaţii, aveţi perfectă dreptate. Eu n-am ştiut de acea operaţiune, am aflat ulterior şi cred că a fost o mare greşeală ce s-a întâmplat atunci. Eu am plătit pentru ea. Şi cred că nemeritat. Am plătit şi pentru unele lucruri meritate, dar în acea chestiune chiar n-am avut nici un fel de rol. Şi cred că a fost o chestiune absolut stupidă, aşa cum a fost construită. Nu vreau să discut nimic în continuare despre ce-au făcut cei de-acolo, ce făceau, cum se strângeau în cercuri şi făceau tot felul de rugăciuni şi transmiteau tot felul de energii. Nu asta mă interesează. A fost însă un lucru într-adevăr care nu avea, nu trebuia să se întâmple. […] Sigur, în aceeaşi speranţă că astfel de lucruri stupide nu se vor mai întâmpla în România. Repet, îmi asum şi eu o vină pentru unele din lucrurile din perioada 2000-2004. Dar cred că astfel de lucruri n-ar trebui să se mai întâmple.

Vizionaţi şi fragmentul din emisiune în care se vorbeşte despre MISA aici.

Citiţi şi:
Stenogramele P.S.D. demonstrează diversiunea din martie 2004
MISA şi campania electorală

yogaesoteric
9 aprilie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More