Adriana Stoicescu: Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule

 

Aceasta este o postare pe facebook a judecătoarei Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, care își spune părerea vizavi de motivele care au dus la actuala stare de fapt din România. Atitudinile generalizate ale românilor, încetățenite deja de zeci de ani, au devenit, din păcate, o normalitate pentru acest popor.

„Ţară a nimănui, România moare puţin cate puţin, iar învierea ei pare tot mai departe. Aşa cum fantoma comunismului bântuia cândva prin Europa, fantoma unei Românii desculţe şi chinuite orbecăie prin lume, căutând în zadar luminiţa de la capătul tunelului. Cei care ar fi necesar să o ocrotească şi să o ajute să crească au întors demult capul în altă parte.

Secretarul de partid, stăpânul absolut, s-a reinventat. Dar esenţa lui e în toate cele ce sunt şi el este pregătit să ne ducă pe noi culmi de civilizaţie şi progres… S-a şcolit şi acum rupe câteva vorbe în engleză. Nu mai e îmbrăcat în «Alain Delon»-ul care îl făcea să se distingă în marea cenuşie de oameni mohorâţi. Nu mai are tradiţionala şapcă şi nici şosetele albe asortate grandios la costumul de stofă de proastă calitate. Azi e cool.

Ceva a rămas, însă, neschimbat. Minciuna! Instituţionalizată, încremenită, perenă. Comuniştii declamau, arătând spre Rege, acuzator, «minciuna stă cu regele la masă, dar asta-i cam demult poveste…». Azi, în democraţie, minciuna a devenit regina.

Minciuna rostogolită de zeci de ani, ipocrizia combinată cu infecţia numită «pilă» ne-au adus unde suntem acum. Am fugărit controlorii de bilete, dar i-am lăsat nederanjaţi pe hoţii de motorină şi vagoane. Am urlat împotriva medicilor, dar am închis ochii la fabricile de diplome, unde nici măcar pe la examene nu era nevoie să treci. Am ignorat jafurile care au distrus ţara, dar ne-am lăudat peste tot că suntem corecţi.

Mizeria şi corupţia din spitale sunt opera noastră. Noi, la internare, punem singura şi cea mai importantă întrebare «cât se dă la doctor, cât la anestezist?». Mizeria şi corupţia din instituţiile publice sunt opera noastră. Noi suntem cei care ne milogim la câte un ştab să-l angajeze pe «cumnatul băiat bun, dar fără noroc», chit că nu are nicio şcoală. Dar, nu-i aşa, îl recomandă vocea şi talentul. Şi plicul.

Au distrus comuniştii elitele, dar noi le-am încununat munca. Noi am distrus învăţământul, cultura, cercetarea, am aruncat la gunoi tot ce înseamnă valoarea adevărată şi i-am lăsat apoi pe cei «isteţi» să-şi propulseze neamurile şi pilele şi protejaţii. Producem pe bandă rulantă golăneală, şmecherie ieftină şi combinaţii.

Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule ce ne distruge sistemul imunitar, ci din cauza incapacităţii noastre de a distruge mizeria care ne-a invadat viaţa. Vom vedea semnele salvării doar când vom înţelege că nu avem nicio şansă dacă nu suntem corecţi şi sinceri. Că este necesar să reînvăţăm să murim pentru o idee, pentru un principiu. Şi că suntem datori faţă de noi şi cei dragi nouă să facem ceva pentru amărâta asta de ţară care ne hrăneşte, înainte de a o strivi de tot prostia şi impostura.”

Citiți și:

Acad. Ioan Aurel Pop: Putem condamna politicienii, inamicii externi, instituțiile statului, dar n-avem dreptul să condamnăm țara și poporul român

Cum se distruge un popor. Text din anii ’30

 

yogaesoteric
9 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More