Aeroporturi britanice se dotează cu echipamente militare împotriva dronelor

 

Aeroporturile Gatwick şi Heathrow din Londra au ordonat echipamente militare de protecţie împotriva dronelor, în valoare de mai multe milioane de lire sterline, după ce dronele au întrerupt timp de trei zile zborurile pe Gatwick, în luna decembrie, potrivit publicaţiei The Times, citată de Reuters.

Survolurile efectuate de drone au provocat haos pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, întrerupând planurile de călătorie a zeci de mii de oameni, înainte de Crăciun.

Incidentul a scos la iveală o vulnerabilitate care este analizată de forţele de securitate şi de operatori de aeroporturi din toată lumea.

Armata a fost solicitată să instaleze echipamente de specialitate, permiţând autorităţilor să dea asigurări că aeroportul este sigur pentru decolarea şi aterizarea avioanelor.

Tehnologia include sistemul israelian Drone Dome, potrivit The Times.

Ministrul pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat că forţele de securitate britanice au sisteme de detecţie care pot fi instalate în ţară pentru a combate pericolul dronelor.

Relatările din presă sugerează că Ministerul Apărării a retras între timp echipamentele anti-drone de pe Gatwitck.

Citiți și:

Big Brother acționează din cer: Flote de drone vor zbura din 2019 deasupra orașelor britanice

Arme controversate folosite de armata Majestății Sale. Dronele britanice au aruncat bombe termobarice peste Siria

 

yogaesoteric
26 februarie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More