Afecţiunile omului modern au ajuns la cote îngrijorătoare, mai ales la copii. 3 din 10 oameni sunt actualmente supraponderali

 

Noul studiu, publicat în New England Journal of Medicine şi citat de Time, arată că trei din 10 oameni se confruntă cu problema kilogramelor în plus, între aceştia numărându-se nu doar adulţi, ci şi copii. Dintre aceștia, 1 din 10 sunt obezi.

Concluziile studiului arată că există o legătură între supraponderabilitate şi obezitate şi riscul crescut de apariţie a unor problemelor de sănătate cum ar fi diabetul de tip 2, boli de inimă, depresie, probleme respiratorii, cancer şi multe altele.

Autorii studiului au analizat datele colectate de la oamenii din 195 de ţări şi teritorii din 1980 până în 2015. Cifrele arată că, în 2015, existau nu mai puţin de 107 milioane de copii şi 603 milioane de adulţi care fuseseră diagnosticaţi cu obezitate.

Această problemă a kilogramelor în plus a cauzat moartea a 4 milioane de oameni în 2015. Dintre aceste decese, două treimi au apărut în urma complicaţiilor cardiace.

Din 1980 încoace, ratele de incidenţă a obezităţii s-au dublat în 70 de ţări şi rata incidenţei acestei afecţiuni în rândul copiilor a avansat mai repede decât cea existentă în cazul adulţilor.

Specialiştii au recomandat în multe rânduri ca responsabilii programelor de sănătate publică din toate ţările să ia măsuri în privinţa reducerii gradului de obezitate în rândul populaţiei.


Citiți și:

Obezitatea – o nouă epidemie mondială?

Mâncarea fără măsură ne poate fi fatală

Postul, cea mai firească terapie

 

yogaesoteric
8 decembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More