„Afirmații anti-istorice”: MAE rus a răspuns la declarația Israelului privind antisemitismul în Ucraina

Afirmațiile anti-istorice ale șefului diplomației israeliene, Yair Lapid, explică, în mare măsură, cursul actualului Guvern al Israelului de susținere a regimului neonazist de la Kiev, se arată în declarația Ministerului de Externe al Rusiei, citată de agenția RIA Novosti.

Ne-au atras atenția declarațiile anti-istorice ale șefului MAE al Israelului, Yair Lapid, care explică, în mare parte, cursul actualului Guvern al Israelului de susținere a regimului neonazist de la Kiev……. Este greu de spus de ce, dar presa occidentală (și unii dintre liberalii noștri) încă mai dezbate dacă există sau nu neonaziști în Ucraina. Iar unul dintre argumentele «puternice» care se aduc este originea evreiască a lui Volodimir Zelenski. Pe lângă faptul că este lipsit de consistență, argumentul mai este și perfid”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Telegram al MAE Rus.

Într-un interviu acordat companiei de televiziune italiene Mediaset, Lavrov a declarat că în Ucraina „există nazificare”, „militarii luați prizonieri și batalioanele Azov (în Rusia au fost deschise dosare penale împotriva luptătorilor acestora), Aidar și alte subunități purtând simbolul și tatuaje cu svastici, ale batalioanelor naziste”.

În replică, potrivit diplomatului, Volodimir Zelenski „avansează un argument: despre ce nazificare se poate vorbi în cazul lor, dacă el este evreu”. La rândul său, șeful MAE rus a spus că și Hitler a avut sânge evreiesc și că „acest aspect nu înseamnă absolut nimic; înțeleptul popor evreu spune că, de regulă, cei mai aprigi antisemiți sunt evreii”.

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a declarat că vrea scuze din partea Rusiei pentru aceste cuvinte. Comentând declarația lui Lavrov, premierul Israelului, Naftali Bennet, a declarat, la rândul său, că este inadmisibil să folosești tragedia Holocaustului în scopuri politice.

MAE rus a amintit că istoria cunoaște exemple tragice ale colaborării dintre evrei și naziști.

În Polonia și alte țări din Europa de Est, nemții i-au numit pe industriașii evrei în fruntea getto-urilor și a consiliilor evreiești (Judenrat), unii dintre ei remarcându-se prin fapte absolut abominabile……. În același timp, tragedia istorică este că, dacă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, unii evrei au participat forțat la crime, Volodimir Zelenski, care speculează în legătură cu originile sale, o face în mod deliberat și absolut de bună voie. Ascunde în spatele originii sale atât pe el, cât și pe neonaziștii naturali, urmașii atât în ideologie cât și de sânge ai călăilor poporului său”, a menționat MAE rus.

Instituția a amintit că, în 2017, a crescut de câteva ori numărul incidentelor antisemite, inclusiv zeci de acte de vandalism în muzee, sinagogi și zone memoriale, comise în Ucraina.

Ucraina a devenit lider printre toate țările fostei URSS după numărul de incidente antisemite, iar unele publicații arată că după numărul lor, Ucraina întrece toate țările fostei URSS luate la un loc. Anul trecut, de Hanuka, neonaziștii au profanat o menora, la Kiev, iar la Nikolaev antisemiții au tăiat o ghirlandă specifică sărbătorii respective”, a enumerat MAE Rus.

Anterior, președintele Federației Comunităților Evreiești din Rusia, Aleksandr Boroda, a declarat pentru RIA Novosti că o recrudescență a sentimentelor antisemite se observă în SUA, în țările Europei și ale fostei URSS – unde antisemitismul este generat de revizuirea rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, iar Rusia reprezintă o „excepție plăcută”, în Rusia nefiind înregistrată nicio creștere a antisemitismului nici la nivel casnic, nici la nivelul vreunor organizații și, cu atât mai puțin, la nivel de stat.

Citiți și:
Compoziția reală a guvernului ucrainean: Practic nu sunt ucraineni!
Studiu: Antisemitismul crește proporțional cu inteligența și nivelul de educație
Viziunea de tip mesianic a liderului de la Kiev analizată de Cristian Unteanu. Ucraina va deveni „Marele Israel”!

 

yogaesoteric
25 iulie2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More