Află dacă ești dependent de telefonul mobil

 

Ești sau nu dependent de telefonul mobil? Se spune că epoca în care trăim este epoca omului închistat în internet și tehnologie. Este adevărat că tehnologia a făcut progrese enorme de-a lungul timpului, însă ființa umană pare să folosească în exces ceea ce are ea de oferit.

În urma unor studii îngrijorătoare, s-a stabilit faptul că telefonul mobil a devenit pentru foarte multe persoane o dependență serioasă, asemenea altor droguri. Dacă obiceiurile tale se află printre cele enumerate mai jos, atunci înseamnă că ai dezvoltat o dependență serioasă față de el!

• Ești tentat ca atunci când te trezești să pui mâna pe telefon? Ei bine, un prim simptom al dependentei este grija excesivă de a verifica smartphone-ul în mod constant.

Specialiștii spun că dependenții își verifică telefonul mobil fără vreun scop anume. Aceștia chiar își întrerup alte activități doar pentru a se uita pe el.

• Dacă devii nervos, agitat și anxios atunci când nu-ți găsești telefonul, reprezintă o gravă problemă.

• Este un gest foarte urât atunci când ieși în oraș cu cineva, şi rămâi doar cu nasul în telefon. Făcând asta, faci persoanele din jurul tău să se simtă excluse.

• Dacă ai tendința să negi faptul că nu petreci mult timp pe Smartphone, chiar dacă faci asta, reprezintă alt simptom al dependentei de telefon.

• Altă problemă este panica de a rămâne fără baterie la telefon sau fără acces la internet. Aceste aspecte reprezintă coșmarul oricărui dependent de telefon. La aceasta se se adaugă teama continuă de a nu pierde telefonul mobil. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă asupra acestui aspect. Se află în joc și sănătatea acestor oamenii, căci vederea este afectată într-un grad ridicat de timpul excesiv petrecut cu ochii pe ecranul telefonului.

Oamenii ar fi necesar să înțeleagă că tehnologia a fost creată pentru a le ușura viața, nu pentru a-i îndepărta de lumea exterioară, de prieteni și de familie. La fel ca alte dependențe, dependența de telefon se poate trata!

Citiţi şi:

Sindromul dependenței de ecran sensibil: efectele adicției față de «a petrece mult timp în fața unui ecran sensibil»

De ce ne verificăm tot timpul telefonul mobil. Explicaţia psihologilor

Experții spun că dacă îi oferi copilului tău un telefon mobil este ca și cum i-ai da un gram de cocaină

 

yogaesoteric
28 octombrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More